Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

“ELEGAN” Sergisi İlgi Gördü

01.06.2018
Üniversitemiz Aydın Meslek Yüksekokulu (AYMES) Öğretim Görevlisi Leyla İzbudak koordinatörlüğünde Moda Tasarım Programı I. ve II. Sınıf öğrencileri tarafından tasarlanmış ve üretilmiş özel tasarımlardan oluşan “Elegan” adlı sergi 31 Mayıs 2018 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın katılımlarıyla açıldı.

Sergi açılışına Rektörümüzün yanı sıra, Rektör Yardımcımız aynı zamanda AYMES Müdür V. Prof. Dr. Törün Özer, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Sergi kapsamında ziyaretçilere sunulan kişiye özel giysi tasarımları; kolaj, pop art ve çağrışım yöntemi teknikleri kullanılarak yapılan tasarımlar beğeni topladı. Ürünler hakkında bilgiler alan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, emeği geçen öğretim üyeleri ve öğrencileri tebrik etti.

Sergide, Deri Aksesuar Tasarımları dersi kapsamında Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Şükrü Ömür koordinatörlüğünde, Moda Tasarım Programı I. Ve II. Sınıf öğrencileri tarafından üretilen deri çantalar da ilgi çekerken, vaketa deriden imal edilen çantaların, hiçbir kimyasal madde içermediği, öğrencilerimiz tarafından tamamen el işçiliğiyle yapıldığı ve organik karaktere sahip olduğu vurgulandı.

Ürünlerin çizimi, boyanması ve dikimi Üniversitemiz Aydın Meslek Yüksekokulu deri tasarım atölyesinde gerçekleştiriliyor.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN