Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Üniversitemizde Toplu Temel Atma Töreni’ne Katıldı

19.11.2016
Uygulama ve Araştırma Hastanesi Ek Binası ile birlikte yaklaşık 50 bin metrekareyi bulan yapım aşamasındaki tesislerin toplu temel atma törenine katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi 19 Kasım 2016 tarihinde Üniversitemizde ağırladık.

Törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Ömer Faruk Koçak, Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş, Abdurrahman Öz, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zola, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Aydın protokolü ve Üniversitemiz Öğretim Üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

“Cumhurbaşkanımızın İlk Talimatı, ADÜ’yü Menderes’in ismine yakışır hale getirin!”

Programın açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Üniversitemiz yatırımları hakkında protokole bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan ilk rektörler arasında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bircan, “ Bize söylediği ilk şey Adnan Menderes’in ismine yakışır bir üniversite olmamızdı. Biz bunun için göreve gelir gelmez var gücümüzle gece gündüz çalıştık. Üniversitemizi Türkiye’de en çok tercih edilen sekizinci üniversite konumuna getirdik. Eğitim alanında yapmış olduğumuz yatırımların yanı sıra sağlık alanında Üniversite olarak önemli atılımlarda bulunduk. Diyabetik Ayak Ünitemizde yapılan tedavilerle, bölgede onlarca insanın ayağı kesilmekten kurtarıldı. Hastanemizi yenileme çalışmalarımız hala daha sürüyor. Ancak bunların tamamı devlet eli ile yapıldı. Aydın merkezde hayırseverlerden çok fazla destek alamıyoruz. İlçelerde hayırseverler bu konuda daha aktifler. Birçok önemli projelerimiz var. Dünyada sadece 3 bölgede denenecek pilot uygulamada Türkiye’den Üniversitemiz seçildi. Maddi olarak projelerimiz için desteğe ihtiyacımız var bu konuyu da burada dile getirmek istedim.” dedi.

 

“Yatırımlar, teröre verilmiş en güzel cevaptır”

Gerçekleşen yatırımların sadece ekonomik ve sosyal getirisi olan yatırımlar olmadığını, aynı zamanda ülkemiz üzerinde oynanan hain oyunlara da en büyük cevap olduğunu belirten Prof. Dr. Bircan, “Biz ülkemizi derinden yaralayan hain kalkışmaya ve onun arkasındaki kirli güçlere en güzel cevabı ülkemize ve insanımıza yapacağımız yatırımlar olarak görüyoruz. Bu aynı zamanda dünyanın geri kalanına verilmiş en güzel cevaptır. Biz 15 Temmuz hain kalkışmasının ilk anlarından itibaren meydanlara çıkarak demokrasi ve milli iradenin yanında bir duruş sergiledik. Bunu Üniversitemiz içinde de yaptığımız açığa almalar ve görevden uzaklaştırmalarla da sürdürüyoruz ve bu konunun da en büyük takipçisi olacağız.” diye konuştu

“ADÜ bir fidandı şimdilerde ise meyve veren bir ağaç”

Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, gerçekleştirdiği konuşmada Adnan Menderes Üniversitesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakından takip ettiğini belirterek, “Kısa süre önce ADÜ bir fidandı şimdilerde ise meyve veren bir ağaç. İnşallah daha iyi yerlere gidecek. Bu arada özel bir teşekkür de 15 Temmuz hain kalkışmasında Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’ın ekibiyle birlikte demokrasi ve milli iradeden yana tavır koymasından dolayı özellikle teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

“Öğrenci sayısı ile ADÜ, bir şehir kadar”

Üniversitemizin 54 bin öğrencisi ile bir şehir kadar olduğunu, kurulduğu günden bugüne şehrimize büyük katkılar sağladığını belirten Vali Ömer Faruk Koçak, Üniversitemiz hastanesinin sağladığı olanaklarla her yıl gelişerek daha nitelikli bir hal aldığını, yeni yapılacak bu tesisle daha iyi hizmet vereceğini söyledi. Vali Koçak,  tesislerin ilimizin ufkunu geliştireceğinin altını çizdi. 

Üniversitemiz bünyesinde düzenlenen açılış ve temel atma töreninde konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, soğuk savaş sonrasında dünya üretenler ve tüketenler olarak ikiyi ayrıldı. Üreten egemen toplumlar dünya ekonomisinde söz sahibi olurken, tüketim toplumları sürekli üretenin yönlendirmesi altına sıkışıp kaldı. Biz artık daha fazla üreten bir toplum olmalıyız. Adnan Menderes Üniversitesi de son dönemde gerçekleştirdiği atılımlarla Ege’nin gözbebeği olma yolunda ilerliyor. Adnan Menderes Üniversitesi ne isterse biz elimizden geldiğince bu isteklerin peşinde olacağız. Milletvekillerimiz de burada; onlarda bunun sonuna kadar takipçisi olacak.  Aydın’daki tüm sivil toplum kuruluşlarına da buradan Üniversite ile işbirliği çağrısında bulunuyorum. Artık bundan sonra Aydın’a daha çok geleceğiz.” diye konuştu.

Toplu Temel Atma Töreni’nin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret eden Ekonomi Bakanı Zeybekci, Üniversitemizde son yıllarda gerçekleşen yatırımlar hakkında bilgi aldı. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretin ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye Aydın’ın yöresel ürünleri Zeytin ve İncir ile çini işlemeli porselen tabak hediye edildi. 

 

 

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN