Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Ekonomi Alanında En İyi Bildiri Ödülü Üniversitemize

26.04.2018
Üniversitemiz Aydın Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü Öğr. Gör. Mehtap Tarhan Bölükbaş ve Gümüşhane Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Bölükbaş, 19-21 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleşen 7. Uluslararası Sosyal Bilimlerde Güncel Tartışmalar Kongresi’nde sunmuş oldukları bildiri ile Ekonomi Alanında En İyi Bildiri Ödülü’ne layık görüldü.

Westminster Üniversitesi (İngiltere), Harran Üniversitesi (Türkiye), VUZF Üniversitesi  (Bulgaristan) ve Belgrad Üniversitesi (Sırbistan) tarafından ortaklaşa düzenlenen kongre, İstanbul’da gerçekleşti.

 “Dış Borçlanma ve Kamu Harcamaları Arasındaki İlişki: Gelişen Asya Ekonomileri ve Türkiye Örneği” başlıklı bildiride dış borçlanma ve kamu harcamaları arasındaki ilişkinin gelişen Asya ekonomileri ve Türkiye için araştırıldığını söyleyen Öğr. Gör. Mehtap Tarhan Bölükbaş, çalışmada ikinci nesil panel ekonometri yöntemleri kullanılarak bir analiz yapıldığını belirtti. Bölükbaş, çalışmanın sonuçlarına göre Çin, Filipinler, Tayland ve Türkiye’de dış borç ve kamu harcamaları arasındaki ilişkiye dair önemli bulgular elde ettiklerini ifade ederek bildirinin aynı zamanda uluslararası kitap bölümünde yayınlanacağını söyledi.

Öğretim Elemanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN