Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Eğitimin Yeni Neferleri Mezun Oldu

22.05.2017
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi 2016-2017 Mezuniyet Töreni, 17 Mayıs 2017 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi önündeki Tralleis Meydanı’nda gerçekleşti.

Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Üniversitemiz Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Recai Tunca, “Üniversitemiz Eğitim Fakültesi her geçen büyüyen ve güçlenen kadrosu ile bugün binlerce öğretmen adayına eğitim vermektedir. Bugün Fakültemizin bölümlerinden mezun olan tüm öğrencilerimize hayatlarında başarılar diliyorum. Yaklaşık 5-6 bin kişiye eğitim veren Fakültemiz her geçen gün marka değerini arttırıyor ve Türkiye’nin en çok tercih edilen 20 fakültesi içinde yer alıyor. Amacımız kısa vadede bu sayıyı ilk 10 içine taşıyıp Türkiye’nin en çok tercih edilen Eğitim Fakültelerinden birisi olmak. Geleceğimizin teminatı öğretmenlerimizi ve onları yetiştiren tüm hocalarımızı bu anlamlı günde kutluyorum.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan yaptığı konuşmada, “Üniversitemiz Eğitim Fakültesinden mezun olan öğrencilerimize mesleki hayatlarında başarılar diliyorum.  Öğretmenlik çok kutsal bir meslek, sizlerin yetiştirdiği öğrenciler bu ülkenin geleceği, yarınları olacaktır. Son zamanlarda birçok platformda anlattığım bir tespit var. Dünya da mutluluk üzerine yapılan bir araştırmada en mutlu insanların karşılıksız iyilik yapan insanlar olduğu tespit edilmiş, bu bilgi bilimsel bir veridir. Bu meslekte iyilik her zaman yoldaşınız olsun. Bugün hepiniz birer öğretmen adayı olarak Üniversitemizden mezun oluyorsunuz. Allah yolunuzu, bahtınızı açık etsin.” dedi.

Dereceye giren öğrencilere plaket ve ödüllerinin verilmesiyle devam eden tören,  mezun olan öğrencilerin belgelerini alması ve öğretmenlik yemini etmeleri ile son buldu. Eğitim Fakültesi öğrencimizin evlilik teklifi ise mezuniyet törenine renk kattı.

Törende Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Bölümü öğrencileri tarafından mini bir konser düzenlendi.

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN