Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Eğitim Fakültesinde Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi, Gönüllü Kan Bağışçısı Eğitimi ve Oryantasyon Eğitimi Verildi

08.10.2024
Üniversitemiz Eğitim Fakültesinde 7 Ekim 2024 tarihinde öğrencilere yönelik “Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi”, “Gönüllü Kan Bağışçısı Eğitimi” ve “Oryantasyon Eğitimi” verildi.

İlk olarak verilen Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi’nde, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM Büro Amirliğinde görevli Narko Rehberler Nilay Evren ve Rıdvan Eroğlu “Gençlik Modülü” hakkında bilgi verdi. Eğitimde Narko Rehberler tarafından, “Narkotik Suçlarla Mücadelenin Önemi”, “Madde Bağımlılığı, Kullanımı ve Etkileri”, “Narkotik Maddeler Nelerdir”, “Uyuşturucu Satılan Yerler ile Kullanılan Mekanlar”, “Uyuşturucu Suçlarında Yasal Durum” ve “Madde Kullanımı ve Bağımlılığı ile Mücadele Merkezleri” hakkında bilgiler aktarıldı. Eğitimlerin ikinci etabı olan Gönüllü Kan Bağışçısı Eğitimi’nde, kan bankacılığının tarihçesi, Türkiye’deki durum, kanın yapısı ve görevleri, kan bağışçısı tipleri, kan bağışı süreci, kan bağışının önemi, kan bağışının insan sağlığına faydaları ve kan bağış merkezleri hakkında bilgiler verildi.

Üniversitemize yeni kayıt olan öğrencilere yönelik 2024-2025 Akademik Yılı Oryantasyon Eğitimi’nde ise, Üniversitemiz ve Eğitim Fakültesi hakkında genel bilgiler verildi. Ayrıca yönetmelik ve yönergeler, Öğrenci Bilgi Sistemi’nin (OBİS) ve ADÜZEM Uzaktan Eğitim Portalı’nın kullanımı, danışmanlık sistemi, akademik takvim, öğretim programları, ders ve sınavların yürütülmesi, öğrencilere yönelik sunulan hizmetler, dijital kimlik kartı, e-kampüs uygulaması hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN