Eğitim Fakültesi Öğretim Üyemizin Projesi TÜBİTAK ARDEB 1001 Programı Kapsamında Desteklenecek

01.09.2022
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Didem Aydoğan’ın yürütücülüğünü yaptığı proje, TÜBİTAK ARDEB 1001 programı kapsamında desteklenme hakkı kazandı.

Doç. Dr. Didem Aydoğan, ‘Çoklu Zorluk Yaşayan Ailelerin Güçlendirilmesi: İşbirlikçi Araştırma Örneği’ başlıklı proje ile ekonomik olarak güçlük yaşayan aileleri güçlendirmeye yönelik kültüre özgü bir aile yılmazlık modeli geliştirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Projede 30 ay süresince Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yalçın Özdemir ve Doç. Dr. Gökhan Aksu Sosyoloji Bölümünden Prof. Dr. Kayhan Delibaş araştırmacı olarak yer alacak. Ayrıca projede Dr. Duygu Dinçer (Biruni Üniversitesi) ve Dr. Özgür Demir (Hasan Kalyoncu Üniversitesi) araştırmacı olarak yer alıyor. Proje danışmanlığını ise Doç. Dr. Suna Eryiğit-Madzwamuse (University of Brighton, Center of Resilience for Social Justice) ve Prof. Dr. Yaşar Özbay (Hasan Kalyoncu Üniversitesi) yürütecek.