Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Eğitim Fakültesi Öğrencileri Projelerini Tanıttı

22.12.2017
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı 4. sınıf öğrencileri “Özel Öğretim Yöntemleri Dersi” kapsamında tasarladıkları projelerini, 20 Aralık 2017 tarihinde Eğitim Fakültesi Binası’nda sergiledi.

Fen Bilgisi Öğretmenliği STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics)  etkinlikleri sergisine, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcımız ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recai Tunca, Dekan Yardımcıları, Yrd. Doç. Dr. Soner Aladağ, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Akkaya, Proje Koordinatörü Fen Bilgisi Eğitimi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek Karışan, Üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Sergiyi ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, öğrencilerin yapmış oldukları projeleri tek tek inceleyerek çalışma düzenekleri hakkında bilgi aldı ve öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi.

Özel Öğretim Yöntemleri Dersi proje içeriğini Amerika Arcadia Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Augusto Macalalag ile birlikte tasarladıklarını ve aynı projeleri orda da yaptıklarını ifade eden Üniversitemiz Yrd. Doç. Dr. Dilek Karışan; “Her öğrenci grubu birer etkinlik tasarladı, yaklaşık 30 proje sergide yer aldı.” dedi.

Hayatı Kolaylaştıran Projeler

Yrd. Doç. Dr. Karışan; “Etkinliğin amacı fen, teknoloji, mühendislik ve matematiği entegre edip öğrencilere bütünleşik olarak göstermek. Bu projeleri öğrencilerimiz bir dönem boyunca çalışarak tasarladılar. Hayatı kolaylaştırabilecek projelerimiz de var. Örneğin, “Maglev Treni”, bu trende fosil yakıt kullanmayarak çevreye faydalı olabilmek amaçlanıyor. Bir başka proje de “Otomatik Sulama Sistemi” tasarımı. Bu sayede toprağın nemini ve mineral miktarı ölçülerek çiçekler otomatik olarak sulanabiliyor.” dedi. Sergide dikkat çeken çok sayıda proje olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Dilek Karışan, görme engelliler için tasarlanan ceketin, işitme engelliler için tasarlanan kemerin, herhangi bir uyarıcıya yaklaşıldığında ses ve titreşimle uyarı vererek engellilerin hayatını kolaylaştıracağını söyledi.

Üç gün boyunca ziyaretçilere açık olan sergideki projeler teknolojinin çevreye ve topluma olan negatif etkilerini minimum düzeye indirmeyi amaçlıyor.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN