Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Eğitim Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

11.06.2019
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Mezuniyet Töreni, 10 Haziran 2019 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Cumali Öksüz, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Cumali Öksüz, 26 milyon öğrenci ve 1 milyon civarında öğretmen kitlesi ile eğitimin, toplumun tamamını ilgilendiren bir boyut arz ettiğini; Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi olarak 2001 yılından bu yana 8819 Lisans ve 8400 Pedagojik Formasyon Programı mezunu vererek toplamda 17 bini aşkın bir mezun kitlesiyle memleketin her yerinde varlığa ve yokluğa bakmadan var güçleriyle çalışan öğretmen ve eğitimciler yetiştirdiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Öksüz Başöğretmen Atatürk’ün milletleri kurtaranların yalnız ve ancak öğretmenler olacağı sözünü hatırlattı ve  “Üniversitemizin kapısı siz mezunlarımıza daima açık. Yaptığınız işi güzel yapın, inanıyorum ki çok güzel işler yapacak, bizleri onurlandıracak, ailelerinizi gururlandıracak ve ülkemizi hak ettiği yerlere taşıyacaksınız.” sözleriyle konuşmasına son verdi.

Üniversiteden mezun olma dönemini insan hayatının önemli aşamalarından biri olarak tanımlayan Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, 25 yıl önce üniversiteden mezun olurken yaşadığı heyecanı unutamadığını ifade etti. Kariyer planlamaları noktasında öğrencilere yol gösterecek nitelikli bilgiyle donatılmış akademisyenlerimizin varlığına dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Aydın Adnan Menderes Üniversitesi olarak Türkiye’nin en iddialı üniversitelerinden birisiyiz. Size önderlik edecek kaliteli hocalarınız var. Sizlere tavsiyem, yapacağınız işlerde cesaretli davranın, annelerinizin babalarınızın duasını almadan hiçbir işe başlamayın. Türkiye Cumhuriyeti’nin gelecek hedeflerine yürüyebilmek için siz gençlere ihtiyacımız var. Hepinizin yolu açık olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Cumali Öksüz, Fakültelerinde dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgelerini verdi.

Coşku ile gerçekleşen törende öğrenciler, Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Dr. Öğretim Üyesi Vasfi Çilingir’in eşliğinde Öğretmen Marşı’nı, Öğr. Gör. Olcay Şahin eşliğinde ise Öğretmen Yemini'ni okuyarak keplerini attı.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN