Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Ebeler Haftası Etkinlikleri Açılış Töreni Gerçekleşti

29.04.2022
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından organize edilen 21-28 Nisan Ulusal Ebelik Haftası, 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü Etkinliklerinin Açılışı, 28 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşti.

Programa; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Rektör Yardımcısı Prof. Ali Akyol, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Süleyman Aypak, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Gülsün Pekçetin, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gülten Kaplan Aras, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayten Taşpınar, Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayden Çoban ile birlikte birçok ebe, hemşire ve öğrenci katıldı.

Ebelik Mesleğinin Özveri İsteyen Bir Meslek Olduğu Aşikârdır 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ile başlayan etkinlik açılış konuşmaları ile devam etti. Ebelik, doğumdan önce ve doğumdan sonra annelere büyük destek veren ve onları huzura kavuşturan; daha bilinçli doğuma vesile olan ve bu süreci her yönüyle titizlikle takip eden bir meslek olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Ebe, doğum anında annenin elini tutan ve ona tıbbi destek sağlayandır. Tüm almış olduğu bilgi birikim ve becerileri de anne ve bebeğe uygulayandır. Tüm bunlara baktığımız zaman da ebelik mesleğinin ulvi, saygın ve tabi ki özveri isteyen bir meslek olduğu aşikârdır.” dedi.

Sağlık Neferleri ile Gurur Duyuyoruz

Pandemi sürecinde ortaya koydukları özverili çalışmalar ile tüm sağlık neferleri ile gurur duyduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Ebelik bölümünde eğitimlerini sürdüren öğrencilerimizin ve dünyada bu mesleği yapan ebelerimizin ebeler haftasını kutlarım ve bu süreçte sağlıklı anne ve çocuklar yetiştirmeleri içinde eğitim hayatları boyunca ve sonrasında da kendilerine kolaylık ve başarılar dilerim.” dedi.

Öğrenciler tarafından oluşturulan ‘Ebelerden Mesajınız Var’ adlı kısa film gösterimi ve ‘Artık Çocuk Doğurmayacağım’ kısa tiyatro gösteriminin ardından etkinlik,  Akademik Kariyer Paneli ile devam etti. Prof. Dr. Zekiye Karaçam moderatörlüğünde gerçekleşen panelde;  Öğretim Görevlisi Dr. Semra Pınar, Ebe Gözde Çavuş Eröz, Dr. Öğretim Üyesi Deniz Akyıldız,  Arş. Gör. Dr. Gizem Öztürk ve Arş. Gör. Damla Kızılca Çakaloz konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinlik, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu müzik grubu tarafından verilen müzik dinletisi ile son buldu. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN