Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Dünya Paramedikler Günü Coşkuyla Kutlandı

28.12.2016
Üniversitemiz Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği tarafından düzenlenen “Paramedik Günü: Adım Adım Profesyonelleşme” isimli panel, 21 Aralık 2016 tarihinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Törün Özer’in katıldığı panele, Üniversitemiz Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. “Profesyonelleşme” ana temasıyla gerçekleştirilen panelde, öğrencilerle meslek profesyonelleriyle bir araya geldi.

Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr. Emine Gerçek, paramediklerin yaşam ve ölüm arasındaki ince çizgide yaşananlara tanıklık eden, doğru ve etkin müdahaleyi gerçekleştirerek görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan sağlık profesyonelleri olduklarını belirttiği konuşmasında, hayati öneme sahip bu kriz anının en iyi şekilde yönetilebilmesi için okulda alınan teori ve uygulama bilgisinin standartlara uygun olarak sağlanmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca alana özgü bilimsel çalışmaların sayı ve niteliğinin arttırılması gibi girişimleri de önemsediklerini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Gerçek, öğrencilerin bilimsel gelişmeleri takip edilebileceği kongre, sempozyum, çalıştay gibi etkinliklere katılımlarının arttırılması gerektiğini belirtti.

 Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Başkanı Yaşar Gökbayrak zor koşullar altında çalışan paramediklere yönelik hem eğitim boyutunda hem de çalışma ortamı boyutunda yoğun çabalar sarf ettiklerini ve mesleği geliştirmeye yönelik gerçekleştirilecek tüm bilimsel etkinliklere katkı sağlayacaklarını vurguladı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Törün Özer ülkemizin içinden geçtiği bu olağanüstü dönemde mesleğin gelişimine yönelik böyle bir bilimsel etkinliğin gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında paramedik mesleğinin toplum açısından önemine dikkat çekti.

 Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Ali Ekşi “Başlangıçtan Günümüze Paramedik Mesleğinin Serüveni” isimli sunumunda, tarihsel bir perspektifle mesleki gelişim süreci ve bu süreçteki çabalardan söz etti. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN