Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Dünya Otizm Farkındalık Ayı Etkinliği Gerçekleşti

06.04.2018
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Ana Bilim Dalının düzenlediği Nisan Dünya Otizm Farkındalık Ayı etkinliği, 4 Nisan 2018 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşti.

Etkinliğe, Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Karacasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Özlem Erel, Başhekim Yardımcılarımız Doç. Dr. Ayhan Aköz, Doç. Dr. Sinem Sarı Öztürk, Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Kurtulmuş, öğretim üyeleri, otizmli çocuklar ve ailelerinin yanı sıra Tıp Fakültesi öğrencileri ve personeli katıldı.

“Bugün Otizmli Çocukların ve Ailelerinin Günü”

Otizmi tanıtıcı sunumun izlenmesiyle başlayan etkinlikte, açılış konuşmasını Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hatice Aksu yaptı.   Doç. Dr. Aksu konuşmasında, “Bugün özel bir gün, bugün konuşma sırası tüm aileler ve çocuklarda, biz tedavi ekibi olarak her zaman onlara önerilerde bulunan tarafız ama bugün onların her özellikleri ve güzellikleriyle başımızın üstünde yerleri var.” dedi.

“Otizmin Farkındayız”

Özel Eğitim Öğretmeni Pelin Hiçsolmaz, Uygulamalı Davranış Analizi konulu sunumu gerçekleştirerek, ayrıntılı bilgi verdi. Müzik ve renk temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Kuşadası Bahçeşehir Koleji öğrencileri piyano dinletisi gerçekleştirirken,  otizmli çocuklar aileleri ve öğretmenleri eşliğinde şarkı söyledi, dans etti ve sahne gösterisi sergilediler.

Her Çocuk Bir Gelecek Topluluğunun hazırladığı ayraçların misafirlere dağıtıldığı etkinlik, otizmli çocuklar ve ailelerinin yanı sıra öğretim üyelerimizin, Resim İş Öğretmeni Nigar İplik eşliğinde gerçekleştirdikleri performans sanatı ile son buldu.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN