Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Dünya Felsefe Günü Yüzyılın Yaşayan Kadın Filozofu Ioanna Kuçuradi ile Efes’te Kutlandı

28.11.2022
Anadolu’da Felsefeye Yolculuk VII- Dünya Felsefe Günü etkinliği, 17-19 Kasım 2022 tarihleri arasında Selçuk’ta gerçekleştirildi.

Her yıl kasım ayının üçüncü perşembe gününde kutlanan Dünya Felsefe Günü etkinliği bu yıl, yüzyılın yaşayan kadın filozoflarından Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi’nin konuşmasıyla başladı. Selçuk Efes Kent Belleğinde gerçekleşen açılış oturumu ile başlayan etkinliğe Selçuk halkının yanı sıra, Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi’nin Hacettepe Üniversitesinden ve Erzurum Atatürk Üniversitesinden mezun olan ilk öğrencileri ile ADÜ Felsefe Topluluğu öğrencileri de katılım sağladı.

Efesli Herakleitos Felsefe Günleri’nin açılış oturumunda konuşma yapan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efesli Herakleitos adına Dünya Felsefe Günü'nde bir etkinlik düzenlemenin ve bu etkinlikte yüzyılın yaşayan tek kadın filozofu Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’yi ağırlamanın Efes Selçuk adına büyük bir gurur olduğunu belirtti.

Efesli Herakleitos Felsefe Günleri etkinliğine Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi ve Felsefe Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Berfin Kart Tepe “Miletoslu Filozoflar Ephesoslu Herakleitos’a”, aynı bölümden Doç. Dr. Cengiz İskender Özkan ise “Herakleitos’un Süreç Felsefesi” başlıklı konuşmalarıyla katkı sundular. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacer Harlak ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bülent Çelik de etkinliğe dinleyici olarak katıldı.

Etkinlikte ayrıca Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bergen Coşkun Özüaydın “Herakletios’un Nehrinde Boğulmak” ve Arkeolog Filiz Öztürk “Tanrılar ve Efes’teki Tapınaklar” başlıklı konuşmalarıyla 2500 yıl öncesinin Efes kentine ve Herakleitos’un düşüncelerine dair bilgi verdiler. Prof. Dr. Harun Tepe, Tolga Mert ve İbrahim Depe’nin katkı sunduğu değerlendirme oturumunun ardından önümüzdeki günlerde Üniversitemizin de içinde bulunduğu yapabilecek çalışmalar üzerinde duruldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN