Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Duayen Reklamcı Haluk Mesci Alet Çantası’nda

16.05.2017
Üniversitemiz İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri tarafından bu yıl ikincisi yapılan “Alet Çantası Projesi” kapsamında “Logoyu Büyüten Efsane Reklamcı Haluk Mesci ile Yaratıcı Düşünce Üzerine…” konulu konferans Reklamcı Haluk Mesci’nin katılımıyla 11 Mayıs 2017 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Konferansa İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halim Esen, İletişim Fakültesi akademik ve idari personelinin yanı sıra üniversitemiz öğrencileri katıldı.

Haluk Mesci, iki oturumdan oluşan konferansın ilk oturumunda reklamcılık mesleği ve 60’lı yıllardan bu yana reklamcılık gibi konulara değindi. “Aşık Olmak… Kelimelere. Kitaplara. Körolası Reklamlara” adlı sunumunu öğrencilerle paylaşan Mesci, bu bölümde kendi kariyer öyküsünü anlatarak reklamcı olmak isteyenlere yaratıcı tavsiyeler verdi.

“Atıştırın Açlığınızı Yatıştırın.”, ”MC Donalds Gibisi Yok” ve ”9 Kat Tat” gibi sloganlarıyla ünlenen Mesci, reklamcılık mesleğiyle ilgili olumsuz eleştirilerde bulunan yazarların eleştirilerini öğrencilerle paylaşırken, reklamın tek başına iyi ya da kötü denilemeyecek bir iletişim türü olduğunu vurguladı.

Konferansın ikinci oturumunda ise, sektörde başarılı olabilmek için öğrencilerimizin dikkat etmesi gereken konular ile hangi alanlara yoğunlaşmaları gerektiğini anlatan Mesci “Ödül Kazanacak Reklamlar Düşünmenin Yolları Var mıdır?” başlıklı sunumunda, reklamın işleyiş sürecini anlatıp bu süreci Dünya’dan ve Türkiye’den ödüllü örneklerle süsledi. Reklamın yapım aşamalarını, reklamveren faktörünün etkisini deneyimleriyle zenginleştirerek genç zihinlere aktaran  Mesci, etkinlik sonunda yapılan çekilişle kendi eserlerini şanslı öğrencilere hediye etti. Görev alan öğrencilerin teşekkür belgelerini tek tek kendi elleriyle veren Haluk Mesci’ye, 17 sene önce yazmış olduğu köşe yazılarından tasarlanan bir poster hediye edildi.

Etkinliğin sonunda konuşan Proje Koordinatörü İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İçten Duygu Çallı, “Öğrencilerimiz bütün yıl özveriyle çalıştılar. İki yıldır sürdürdüğümüz bu projenin gelenekselleşmesini ümit ediyoruz. İletişim Fakültesi olarak bugün, böyle büyük bir reklamcıyı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Konferans, projeyi oluşturan öğrenciler tarafından Reklamcı Haluk Mesci’ye hediye ve teşekkür belgesi verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Etkinliğin ikinci gününde ise Antik Çağ’da müziğin ve sanatın tanrısı kabul edilen Apollon adına yapılan Apollon Tapınağı’na düzenlenen gezi; yorucu bir maratondan çıkan ekip ve müzikten, sanattan beslenen reklamın eğitimini alan öğrenciler için renkli bir etkinlik oldu. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN