Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Dr. Senai Demirci Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğrencilerine Konferans Verdi

23.02.2017
Dr. Senai Demirci’nin konuşmacı olarak katıldığı, Tıp ve İnsan konulu konferans, 20 Şubat 2017 tarihinde Üniversitemiz Miletos Salonu’nda gerçekleşti. Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından Tıp öğrencilerine hekimlik mesleğinin insani yönlerine hitap etmek amacı ile düzenlenen etkinliğe, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Demirağ, Doç. Dr. Özlem Erel, Yrd. Doç. Dr. Bekir Dağlı’nın yanısıra Tıp Fakültesi öğrencileri katıldı.

Hekimlik mesleğini icra ettiği sırada yaşadıklarını, hasta ve doktor ilişkilerini teknik açıdan ziyade, insani açıdan değerlendiren konferansın konuşmacısı Senai Demirci, izlettiği birçok filmden alıntılarla tıp öğrencilerine hekimlik mesleğinin farklı bir boyutunu gösterdi.

“Herkesin özel bir hikayesi vardır” diyen Demirci, hastaların hikayelerine dokunan, onları dinleyen, onlara kulak veren doktorların meslek hayatlarında başarılı olacağının altını çizdi ve  “Dünyanın en değerli şeyi onaylanma duygusudur. Evlenirken, tıp fakültesine girerken, doktor olurken onaylanmak isteriz. Onaylanmak, bir varoluş sorunudur. Hastaların varlığını, onları sadece bir dosya olarak görmeyip onları tanıyarak onaylayabiliriz.” dedi.

Hekimlik mesleğinin insanı olduğu gibi gören tek meslek olduğunu ifade eden Dr. Senai Demirci “İnsanların en mutlu olduğu anlara nikah memuru tanıklık eder, en kötü durumda olduğu zaman morgdur; ama insanları olduğu gibi görebileceğimiz tek konum hekimliktir. Onların öyküsünü, hayallerini, hasretlerini, yaşadıklarını hekimler olarak biz biliriz.” dedi.

Programın bitiminde konuşan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Demirağ, doktor olmaya, kendisini çok etkileyen bir hastadan dolayı karar verdiğini belirterek, Dr. Senai Demirci’ye altı yıllık tıp öğrenimini özetlediği değerli sunumu için teşekkür etti. Program bitiminde kendisine teşekkür belgesi ve çiçek takdim edilen Senai Demirci,  Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret etti. Demirci, Üniversitemizde böyle bir konferansı vermekten dolayı memnuniyetini belirtirken, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan,  Senai Demirci’yi Üniversitemizde ağırladıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN