Doktora Öğrencimizin Projesine TÜBİTAK’tan Destek

30.05.2023
Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehtap Kılıç Eren’in danışmanlığında Doktora öğrencisi Ayfer Karlıtepe’nin yürütücülüğünü yaptığı “Kemoterapi Aracılı Otofaji Aktivasyonu ile Salınan Pro/Anti İnflamatuar Faktörlerin Tanımlanması” başlıklı TÜBİTAK 1002-B Hızlı Destek projesi, desteklenmeye hak kazandı.

Kemoterapi aracılı otofajik sekretom sırasında salgılanan ve anti-tümoral immün yanıt modülasyonunda etkili olduğu düşünülen sitokin ve kemokinlerin tesbitini amaçlayan proje, ‘Genotoksik Stres İndüklü Otofaji İlişkili Sekretomun Natural Killer Hücre Aracılı Anti-tümör İmmün Yanıt Üzerine Etkinliğinin Araştırılması’ başlıklı doktora tez projesine katkı sağlamak amacıyla desteklenmiş olup otofajik salgı faktörleri ve bu faktörlerin genetik olarak modifiye edilmiş doğal öldürücü hücrelerin (DNAM1-NK92) anti-tümoral immün yanıtı modülasyonunda rolleri  ilk kez gösterilmiş olacaktır.

Öğretim üyemizi ve Doktora öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.