Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

“Diş Sağlığı İçin Kuşadası’na Yolculuk” Başladı

25.04.2018
Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi tarafından hazırlanan, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen ‘Diş Sağlığı İçin Kuşadası’na Yolculuk’ adlı proje kapsamında yapımı tamamlanan “ International Dent Care (IDC) ” diş polikliniğinin açılışı gerçekleşti.

Turizm Fakültesi Kampüsü’nde gerçekleşen açılışa, Valimiz Yavuz Selim Köşger, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Halil Kırnak, Genel Sekreter V. Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Aslan, Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri ve personeli katıldı.

Üniversite ile çok sayıda projeye imza attıklarını iş birliği içinde topluma fayda sağlayan çalışmalar yürüttüklerini belirten GEKA Genel Sekreter V. Özgür Akdoğan “ADÜ ile GEKA arasında 2015 yılı Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan "Diş Sağlığı için Kuşadası'na Yolculuk" adlı proje Aydın iline önemli katkılar sağlayacaktır.” dedi.

Türkiye’de ilk kez bir Diş Hekimliği Fakültesinin sağlık turizmi alanında yatırım yapması bakımından önem taşıyan proje, Kuşadası halkına ve ilçeye gelen turistlere hizmet vermeyi amaçlıyor. Rektör Yardımcımız aynı zamanda Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Törün Özer, Projeye verdiği desteklerden dolayı Rektörümüze ve GEKA’ya teşekkür ederek, IDC bünyesinde 2 lokal ameliyathane, 4 diş kliniği bulunacağını, hastalara daha ucuz daha kaliteli hizmet vermenin temel hedefleri olduğunu belirtti.  Kuşadası’nı sağlık turizmi alanında cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Prof. Dr. Özer, “IDC tarafından verilecek diş sağlığı hizmetleri arasında implant cerrahisi ve protetik üst yapısı, kök kanal tedavisi, diş beyazlatması ve estetik diş hekimliği tedavileri yer alacak.” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesini Üniversitemiz açısından ilklere imza atan bir Fakülte olarak gördüklerini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, “Bu tür projeler bizim geleceğe yatırımımız. Gurur verici bir proje. Bu proje sayesinde, yurt dışından gelen turistlerin hem diş sağlığı ile ilgili problemlerini çözeceğiz, hem de ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtacağız.” diye konuştu.

1200 m2’lik alana kurulan binayı gezen Vali Yavuz Selim Köşger “Sağlık turizm alanında gerçekleştirilen bu yatırım inşallah bir örnek teşkil eder. Emek veren herkese ve proje ortaklarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Diş Hekimi Ziya Özer’e maddi manevi sağladığı katkılardan dolayı Valimiz Yavuz Selim Köşger tarafından plaket verildi.

Açılış, diş hekimlerinin kullandığı teknik ekipmanların sergilendiği alanın gezilmesiyle son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN