Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Diş Hekimliği Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

07.07.2021
Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi 2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 6 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleşti.

Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Şamil Akyıl, Aydın Diş Hekimleri Odası Başkanı Diş Hekimi Günhan Eskicioğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Fakültemizi Bilimsel Başarılarla Taçlandırmaya Çabalayacağız

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’nun ardından konuşma yapan Fakülte birincisi Diş Hekimi Eda Odabaş, “Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz. Öğrenciliğimizin sona erdiği, diş hekimliğine merhaba dediğimiz bu dönemden itibaren Adnan Menderes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini ülkemizde ve dünyada en iyi şekilde temsil etmeye ve bilimsel başarılarla taçlandırmaya çabalayacağız.” dedi.

Aydın Diş Hekimleri Odası Başkanı Diş Hekimi Günhan Eskicioğlu, diş hekimliğinin özel ve keyifli bir meslek olduğunu belirttiği konuşmasında, mezun öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diledi ve onları yetiştirenlere verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti.

Fakültenizi Eviniz Olarak Görünüz

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Musa Şamil Akyıl, “Bugünden meslektaşımız oldunuz. Kapılarımız size her zaman sonuna kadar açıktır. Mezun olsanız dahi biz bir aileyiz ve her zaman Fakültenizi eviniz olarak görünüz. Başta eksik kaldığınızı düşündüğünüz uygulamalar olmak üzere, her tür ihtiyacınızda sizlere destek olmaya hazırız.” dedi.

Meslek Yaşamınızda Empati ve Merhameti Unutmayınız

Öğrencilere mesleklerini yüceltmeleri ve ömür boyu kendinizi geliştirmeye gayret etmeleri tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Musa Şamil Akyıl, “Mesleki ve etik kurallara uyacağınızdan hiç şüphem yok, ancak mesleğinizi icra ederken buna lütfen bir de empati ve merhameti de eklemeyi unutmayınız. Meslek hayatınızda meslektaşlarınızla uyum içerisinde, dürüst ve ahlaklı çalışmak sizi çok daha başarılı ve mutlu yapacaktır. Bizlerin ve ülkenizin sizlerden beklentisi budur.” dedi.

İşini En İyi Yapan Hekimlerden Olmanızı Dilerim

Öğrencilere önce kendilerini tanımalarını, amaç ve hedeflerini bilmeleri tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Ali Akyol, “Aydın Adnan Menderes Üniversitesi mezunu olmanın onurunu ve gurunu her yerde en iyi şekilde temsil edin. Mesleğimizin cerrahi branşları içinde hem estetik hem de en sanatsal kısımlarından birini icra edeceksiniz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü var ‘Memleketini en çok seven işini en iyi yapandır.’ der. İşini en iyi yapan hekimlerden olmanız dileği ile başarılar diliyorum.” dedi.

Doç. Dr. Veli Özgen Öztürk’ün, Hipokrat Andını öğrencilere okutmasının ardından Fakülte 1., 2. ve 3.’süne ödülleri ile tüm mezunlara mezuniyet belgeleri verildi ve tören, kep atma seremonisi ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN