Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Diriliş Konferanslarına ‘Peygamber Efendimizin Örnek Hayatı’ ile Devam Edildi

20.04.2017
Üniversitemizde Diriliş Konferansları kapsamında düzenlenen “Peygamber Efendimizin Örnek Hayatı’’ adlı konferans Araştırmacı-yazar Ramazan Kayan’ın katılımıyla 19 Nisan 2017 tarihinde Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi (AİSYEM) Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı konferans öncesinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret eden Araştırmacı- Yazar Ramazan Kayan, bir süre Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ile sohbet etti.  

Konferansta, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in hayatının son günlerinde yaşadığı olaylar üzerinden sünnete dayalı bir hayat biçiminin nasıl olması gerektiğini anlatan Kayan, Bütüncül bir Peygamber tasavvurunun öneminden bahsederek, ‘Hz Muhammed’in sadece Kutlu Doğum haftalarında, sempozyumlarda, camilerde, vakıflarda, mescitlerde gündem olması yetmiyor, komple hayatımızın eksenine Peygamberimizi nasıl taşıyacağız, kampüsün, mektebin, sosyal hayatın içerisinde onunla bütünleşebilmenin,  onunla özdeşleşebilmenin imkan ve fırsatların zeminini nasıl oluşturabileceğimizin yollarını arayacağız’ diye konuştu.  Parçacı Peygamber yaklaşımlarıyla, herkesin kendine lazım olan, işine gelen Peygamber niteliklerini öne çıkararak, diğer boyutları yok saydığını belirten Kayan, Ümmet içindeki parçalanmanın bir nedeninin de bu parçacı anlayışın olduğunu söyledi.

Peygamberimizin sevgi peygamberi olduğu kadar direniş peygamberi, merhamet peygamberi olduğu kadar, adalet peygamberi, ahlak peygamberi olduğu kadar ahkâm peygamberi olduğunu ifade eden Kayan, Peygamberimizin sadece öğüt veren bir Peygamber değil, örnek olan, önder olan, öncü olan bir Peygamber olduğunu vurguladı.

Peygamberimizin son günlerinde bile kul hakkına verdiği değeri hasta ve ateşler içerisindeyken bile gösterdiğine dikkat çeken Kayan, Peygamberimizin ‘Benim Peygamber olmam sizin benden hakkınızı istemenize engel değildir.’ sözlerini tekrar tekrar sahabeye söylediğini anımsattı.

Peygamberimizin, ölüm döşeğinde bile cami, namaz ve birlikte namaz kılabilme hassasiyetinde olduğunu anlatan Kayan, namazın Peygamberimizin sünnetini idrak eden güncelleyen bir amacı olduğunu ifade etti. 

Ümmetine son direktifi ‘yürüyünüz’ olan ve kendisi de Allah’a yürürken ümmetinin de Allah yolunda yürümesini isteyen Peygamberimizin, kendisinden sonra yas tutan, ağıt yakan, matem tutan bir ümmet istemediğine dikkat çeken Kayan, oturan bir Ümmetin yürüyen bir Peygamberi anlayamayacağına işaret etti.  Kayan, Hz Peygamberin Ümmetine son nasihatinin adalet için, özgürlük için, daha güzel bir dünya için yürümek, İslam’ı temsil ve tebliğ için yürümek olduğunu kaydetti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN