Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

“DIGI-KEY” İsimli AB Projesinin Uluslararası Final Toplantısı Aydın’da Yapıldı

07.09.2023
Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yılmaz tarafından yazılan “Dijital Dünyada Bilgi Hazinesinin Anahtarı-Yükseköğretimde Dijital Okuryazarlık- DIGI-KEY” isimli projenin final toplantısı 1-2 Eylül 2023 tarihlerinde Üniversitemiz Ziraat Fakültesinde yapıldı.

Toplantıya; Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Bulgaristan’dan Trakya Üniversitesi, İtalya’dan Eurocultura ile Fransa’dan InLitAs kurumlarından akademisyen ve araştırmacılar katıldı. 

Günümüz dijital bilgi okuryazarlığına uygun yenilikçi, yönlendirici ve rekabetçi bir müfredat oluşturulması ve üniversite öğrencileri için  e-öğrenme kursunun amaçlandığı projede, Fransa Gustavo Eiffel Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Fransa Bilgi Okuryazarlığı Derneği (InLitAs) Başkanı Prof. Joumana Boustany tarafından hazırlanan proje eğitim kitabı ile ilgili son güncellemelere ilişkin öneriler doğrultusunda Digi-Key ulusalararası proje eğitim kitabının basılması kararı alındı.

Prof. Dr. Murat Yılmaz, Üniversitemiz Ziraat Fakültesinin bu yıl ders programına 1. Sınıf öğrencilerine yönelik dijital bilgi okuryazarlığı dersini ekleyerek Üniversitemizde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti. DİGİ-KEY projesi eğitim çıktılarından yararlanılarak dijital bilgi okuryazarlık dersinin verileceğini vurgulayan Prof. Dr. Murat Yılmaz, YÖK tarafından 2019 yılında başlatılan 8 pilot üniversitenin öğrencilerine bu konuda ders verilmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Öğretim üyemizi ve proje ekibini kutlar, başarılarının devamını dileriz.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN