Didim Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte Hüseyin Bölük, Mutfakların örgüt yapısı hakkında bilgiler vererek, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.
Daha sonra mezun öğrencilerinden Sedat Balkan bir sunum yaparak öğrencilerle tecrübelerini paylaştı. Balkan, öğrencilere “Coğrafyamızda yetişen ürünlere sahip çıkarak kendi mutfak terminolojimizi üretmemiz gerekiyor. Yabancı hayranlığından kaçınmamız ve Türk yemeklerine Türkçe isimlerini kullanmaktan utanmamalıyız. Fransız mutfağı bu yönüyle ön plana çıkmaktadır.’’ dedi.
Son olarak kürsüye gelen Mehmet Taş da Türk mutfağında yöresel otların önemine değinerek, üreticilere de büyük görevler düştüğünün altını çizdi. Taş, Aşçılık bölümü öğrencilerine hitaben, “Öncelikle Türk mutfağını öğrenin. Meyhane pilavının yapılışını öğrenmeden risotto yemeğini öğrenmenin bir anlamı yok!’’ diyerek tavsiyelerde bulundu.
Konferans sonunda, Didim Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Okt. Metin Polat tarafından katılımcılara teşekkür belgesi verildi.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Senatosu’ndan İsrail’e Kınama
Üniversitemizde Koordinasyon Kurulu İletişim Temsilcileri Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
Üniversitemizde YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Süreci Kapsamında Dış Paydaş Toplantısı Gerçekleştirildi
Rektörümüz, İzmir Demokrasi Üniversitesi 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı
Köşk MYO’da “Dünya Gıda Günü” Etkinliği Gerçekleştirildi
Öğretim Üyelerimiz, TÜBİTAK Proje Çalışmalarını Sürdürüyor
Öğretim Üyelerimiz, Sırbistan’da Uluslararası Bilimsel Konferansa Katıldı
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu