Didim Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte Hüseyin Bölük, Mutfakların örgüt yapısı hakkında bilgiler vererek, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.
Daha sonra mezun öğrencilerinden Sedat Balkan bir sunum yaparak öğrencilerle tecrübelerini paylaştı. Balkan, öğrencilere “Coğrafyamızda yetişen ürünlere sahip çıkarak kendi mutfak terminolojimizi üretmemiz gerekiyor. Yabancı hayranlığından kaçınmamız ve Türk yemeklerine Türkçe isimlerini kullanmaktan utanmamalıyız. Fransız mutfağı bu yönüyle ön plana çıkmaktadır.’’ dedi.
Son olarak kürsüye gelen Mehmet Taş da Türk mutfağında yöresel otların önemine değinerek, üreticilere de büyük görevler düştüğünün altını çizdi. Taş, Aşçılık bölümü öğrencilerine hitaben, “Öncelikle Türk mutfağını öğrenin. Meyhane pilavının yapılışını öğrenmeden risotto yemeğini öğrenmenin bir anlamı yok!’’ diyerek tavsiyelerde bulundu.
Konferans sonunda, Didim Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Okt. Metin Polat tarafından katılımcılara teşekkür belgesi verildi.
Öğretim Üyemiz, Birincilik Ödülüne Layık Görüldü
Üniversitemizde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında Etkinlik Düzenlendi
Öğrencilerimiz, Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Lig B Grubu Müsabakalarına Katıldı
Üniversitemiz Mediko Sosyal Merkezi'nde Aile Hekimliği Hizmet Vermeye Başladı
Öğretim Üyemiz, “Bridging Borders (Sınırları Aşmak)” Adlı Erasmus + Projesine Katıldı
Üniversitemizde "Farklı Boyutları ile Şiddet Konuşuyoruz" Paneli Düzenlendi
Öğrencilerimiz Kültürel Gezi Düzenledi
Sultanhisar MYO’da “Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” Kapsamda Etkinlik Düzenlendi
Üniversitemizde, Psikolojik Sermaye Adlı Konferans Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu