Didim Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte Hüseyin Bölük, Mutfakların örgüt yapısı hakkında bilgiler vererek, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.
Daha sonra mezun öğrencilerinden Sedat Balkan bir sunum yaparak öğrencilerle tecrübelerini paylaştı. Balkan, öğrencilere “Coğrafyamızda yetişen ürünlere sahip çıkarak kendi mutfak terminolojimizi üretmemiz gerekiyor. Yabancı hayranlığından kaçınmamız ve Türk yemeklerine Türkçe isimlerini kullanmaktan utanmamalıyız. Fransız mutfağı bu yönüyle ön plana çıkmaktadır.’’ dedi.
Son olarak kürsüye gelen Mehmet Taş da Türk mutfağında yöresel otların önemine değinerek, üreticilere de büyük görevler düştüğünün altını çizdi. Taş, Aşçılık bölümü öğrencilerine hitaben, “Öncelikle Türk mutfağını öğrenin. Meyhane pilavının yapılışını öğrenmeden risotto yemeğini öğrenmenin bir anlamı yok!’’ diyerek tavsiyelerde bulundu.
Konferans sonunda, Didim Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Okt. Metin Polat tarafından katılımcılara teşekkür belgesi verildi.
Hemşirelik Fakültesi 2024-2025 Akademik Yılı Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Öğretim Üyemizin Yeni Kitabı Yayımlandı
Öğretim Üyemizin Yeni Kitabı “Zümrüd-ü Anka Sultan Çelebi Mehmed” Yayımlandı
Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı
Hemşirelik Fakültesinde Dış Paydaş Toplantısı Gerçekleştirildi
Akademisyenimizden UEFA C Lisans Kursu’nda Nitelikli Eğitimler
İletişim Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Bağımlılıkla Mücadelede Aile Gücü: Yükümlülere Yönelik Farkındalık Semineri Gerçekleştirildi
Öğretim Üyemizin Geliştirdiği Buluş Faydalı Model Olarak Tescillendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu