Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

DİDİM MYO MEZUN ŞEFLERİNİ KONUK ETTİ

04.11.2016
Üniversitemiz Didim Meslek Yüksekokulundan mezun, halen Turkish Do&Co’da Executive Sous Chef olarak görev yapan Mehmet Taş, Sedat Balkan ve Yaşayan Mutfak’ın kurucusu Executive Chef Hüseyin Bölük, 3 Kasım 2016 tarihinde yüksekokullarında bir sunum gerçekleştirdi.

Didim Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte Hüseyin Bölük, Mutfakların örgüt yapısı hakkında bilgiler vererek, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Daha sonra mezun öğrencilerinden Sedat Balkan bir sunum yaparak öğrencilerle tecrübelerini paylaştı. Balkan, öğrencilere “Coğrafyamızda yetişen ürünlere sahip çıkarak kendi mutfak terminolojimizi üretmemiz gerekiyor. Yabancı hayranlığından kaçınmamız ve Türk yemeklerine Türkçe isimlerini kullanmaktan utanmamalıyız. Fransız mutfağı bu yönüyle ön plana çıkmaktadır.’’ dedi.

Son olarak kürsüye gelen Mehmet Taş da Türk mutfağında yöresel otların önemine değinerek, üreticilere de büyük görevler düştüğünün altını çizdi. Taş, Aşçılık bölümü öğrencilerine hitaben, “Öncelikle Türk mutfağını öğrenin. Meyhane pilavının yapılışını öğrenmeden risotto yemeğini öğrenmenin bir anlamı yok!’’ diyerek tavsiyelerde bulundu.

Konferans sonunda, Didim Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Okt. Metin Polat tarafından katılımcılara teşekkür belgesi verildi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN