Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Didim MYO Ev Sahipliğinde Formasyon Eğitimi Verildi

29.06.2018
Üniversitemiz Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) ev sahipliğinde Fransızca öğretmenlerine yönelik düzenlenen ve Fransız formatörler tarafından verilen “Dördüncü Yaz Seminerleri Formasyon Eğitimi” 25 Haziran 2018 tarihinde Didim MYO Yerleşkesinde başladı.

Türkiye Fransız Kültür Merkezi, Fransa Büyükelçiliği Kültür, Eğitim ve İşbirliği Servisi ve İzmir Fransızca Öğretmenleri Derneğinin birlikte düzenlediği etkinliğe Genel Sekreter V. Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Aslan, Didim MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Battal Oğuz, Fransa Büyükelçiliği Kültür ve İşbirliği Müsteşarı ve Türkiye Fransız Kültür Merkezi Müdürü Eric Soulier ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Fransızca yayınların tanıtılmasının ardından başlayan konferansta yaptığı konuşmada Genel Sekreter V. Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Aslan, Üniversite olarak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı duydukları mutluluğu ifade ederek seminerin öğretmenler için faydalı olmasını temenni etti. Fransızca sunumlarla devam eden etkinlikte kaliteli bir Fransızca eğitimi için neler yapılması gerektiği anlatıldı.

Beş gün boyunca devam edecek seminerde, 134 Fransızca öğretmeni Fransız formatörlerden eğitim alarak teorik ve pratik uygulamaya yönelik atölye çalışmalarına katılacak.

İzmir   Fransız Kültür Merkezi Kurs Müdürü Güzin Karaduman, bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Yaz Seminerlerinin” katılımcı sayısının oldukça yüksek olduğunu ifade ederek bu seminerde diğer 3 seminerin meyvelerini topladıklarını ifade etti. Karaduman, bu seminerlerde bir araya gelen Fransızca öğretmenlerinin hem yeni öğretim teknikleriyle tanıştığını hem de Fransızca pratiklerini geliştirdiğini söyleyerek “ Seminerlerimiz önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Bu seminerde bizlere ev sahipliği yapan Dr. Öğretim Üyesi Didim MYO Müdürü Battal Oğuz’a teşekkür ederim.” dedi.

Fransızca Öğretmeni Eda Yıldırım ise daha önceki seminerlere de katıldığını belirterek seminerlerde faydalı bir eğitimden geçmekle beraber eğitimle ilgili yeni teknikleri gördüklerini ifade etti.

Etkinlik öğle yemeğinin ardından atölye çalışmalarıyla devam etti.

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN