Etkinliğe, Didim MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. M. Nimet Çavuş’un yanı sıra Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Didim Garnizon Komutanı Albay Ali Saçan, Aydın Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Nalan Dolmacı, STK temsilcileri ile akademik personel katıldı.
Etkinlikte konuşma yapan Didim MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. M. Nimet Çavuş, mutfaklarda uygulanabilecek sıfır atığın önemine vurgu yaparak, “Mutfaklarımızda uygulayabileceğimiz basit ama etkili adımlarla, bu sıfır atığa katkıda bulunabiliriz. Mutfakta sıfır atık uygulamalarının ilk adımı alışverişte atılır. Aynı zamanda toplu halde satılan ürünleri tercih etmek ve mümkünse alışverişe çıkmadan ürünleri listelemek, israfı büyük ölçüde önler. Atıkların dönüştürülmesini sağlamak önemli bir adımdır. Organik atıkları çöpe atmak yerine kompost yapmak hem atık miktarını azaltır hem de bitkilerimiz için doğal bir gübre haline gelir. Sebze artıkları, kahve telvesi gibi organik atıkları kompost yaparak, toprağın verimliliğini artırabilir ve kimyasal gübre kullanımını azaltabiliriz. Mutfakta kullanılan birçok malzeme, farklı şekillerde değerlendirilebilir. Örneğin, sebze kabukları ve tavuk kemikleri ile lezzetli ev yapımı bulyonlar yapabiliriz. Yaratıcılığımızı kullanarak mutfakta daha az atık oluşturmak mümkün.” dedi.
Etkinlikte düzenlen workshop kapsamında, Öğr. Gör. Okan Umut Şimşek sıfır atık kurallarına uyarak hazırladığı çeşitli menüleri, protokol üyelerinin ve vatandaşların beğenisine sundu.
Üniversitemizde, Dünya Felsefe Günü Kapsamında Sempozyum Düzenlendi
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu