DİDİM MYO’DA ‘’2016 YILINDA TÜRK TURİZMİ’’ SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ

19.04.2016
Turizm Haftası kapsamında düzenlenen "2016 yılında Türk Turizmi" konulu sempozyum, 15 Nisan 2016 tarihinde Didim Meslek Yüksekokulu Sosyal Tesisleri Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Düzenlenen sempozyuma, Didim Kaymakamı İskender Yönden, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Çetin Gülseven, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürkan Kabakçı, DİTAB Başkanı Sevinç Karataş, Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, TÜRSAB Didim Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Tayyar Cengiz, akademisyenler, turizmciler, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumda, Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özgür Elgün, Öğretim Görevlileri Deniz Çağlar ve Lora Lipova tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisinin ardından açılış konuşmalarına geçildi. Didim Kaymakamı İskender Yönden, yaptığı konuşmada, Didim’in iklim koşullarının, tarihi ören yerlerinin, denizinin güzelliğinin kendileri tarafından bilindiğini, fakat önemli olanın bu güzellikleri herkesin bilmesini sağlamak olduğunu söyledi. Tanıtımın bu noktada önemini vurgulayan Yönden, turizmin en önemli oluşumlardan birisinin üniversite olduğunu sözlerine ekledi.

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Eralp Çolakoğlu’nun oturum başkanlığını yaptığı sempozyumda Turizm Fakültesi’nden Doç. Dr. Osman Nuri Özdoğan,  bölgemizdeki savaşın biran önce bitmesini ve turizm sektörünün geçmişteki parlak günlerine dönmesini diledi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Senem Yazıcı, turizmde geleceğin internette olduğunu, Z kuşağı diye tabir edilen yeni neslin özellikle turizmcilerden beklentisinin internet ağırlıklı çözümler olacağını belirtti.

Bodrum İssis Otel Genel Müdürü Melih Alemdar, krizin çözümünün devlet teşvikleri ve sağlam bütçe hazırlamaktan geçtiğine vurgu yaptığı konuşmasında, devletin özellikle işgücüne yönelik teşviklerinin büyük avantajlar sağladığını ve kuruluşların sağlam bütçeler oluşturarak krizi atlatabileceklerini belirtti. Alemdar, işletmelerin doğrudan müşterilerin yararlanabileceği indirimler yaparak doluluk oranlarını artırabileceklerini söyledi.

Sempozyuma Üniversitemiz Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gültekin Şimşek, Kuşadası Ephesia Otel Genel Müdürü Rıza Esen, Didim Aurum Otel Genel Müdürü Murat Sak, Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner ve TÜRSAB Didim Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Tayyar Cengiz de konuşmacı olarak katıldı.

Sempozyumun kapanış bölümünde, Didim MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tuğrul Ayyıldız tarafından, sempozyuma katkılarından dolayı konuşmacılara teşekkür belgesi verildi.