Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Didim Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi M. Nimet Çavuş’un açış konuşmasıyla başladı. Müdür Dr. Öğr. Üyesi Çavuş konuşmasında, Didim’in gastronomi ve turizm alanındaki potansiyeline vurgu yaparak, “Gastronomi turizmi sadece bir yemek deneyimi değil, aynı zamanda bir bölgenin kültürel kimliğini tanıtmanın güçlü bir yoludur. Didim’in bu zenginliğini görünür kılmak için çalışıyoruz,” dedi.
Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Çavuş’un üstlendiği panelde konuşmacı olarak yer alan Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Akkurnaz, Dr. Öğr. Üyesi Eren Gönül, Dr. Fatma Buse Akkurnaz, Öğr. Gör. Aytekin Kalkan, Anadolu Gastro Turizm Derneği Başkanı Ömer Kartın, Başkan Yardımcıları Ayşegül Binici ve Ankara Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Yalçın Güçer, ‘’Gastro-Turizm Nedir?’’, Gastro-Turizm ve İletişim’’, Gastro-Turizm ve Kültürel Miras’’, ‘’Antik Çağ Gastronomisi ‘’, ‘’Gastronomik Bir Miras: Mastavra Sürtmesi’’ konulu sunumlar gerçekleştirdi.
Didim MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi M. Nimet Çavuş, panelin gerçekleşmesinde emeği geçen akademik ve idari personeli, Anadolu Gastro-Turizm Derneği, Didim Genç İş İnsanları Derneği ve Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay’a teşekkür etti.
Panelin ardından, Öğr. Gör. Emir Hilmi Üner (Ankara Üniversitesi, Beypazarı MYO, Aşçılık Programı), Okan Umut Şimşek (Didim Meslek Yüksekokulu) ve Executive Chef Uğur Gömeç de workshop etkinliği ile katkı sundu. Etkinlik, katılımcılara Didim’in gastronomik zenginliğini tanıma ve sektörel iş birlikleri geliştirme fırsatı sundu.
Gastro-Turizm Paneli, konuşmacılara plaket verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
26. Ege Bölge Toplantısı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
Üniversitemizde Temel Yapay Zeka Eğitimi Tamamlandı
Öğretim Üyemiz Avrupa Birliği Destekli Projede Uzman Olarak Eğitmenlik ve Mentörlük Yapacak
Nazilli İİBF’de “20. Yılında Türk Denetimli Serbestlik Sistemi” Paneli Gerçekleştirildi
“Gençlerle Sürdürülebilir Yaşayan Bir Ekosistem İçin El Ele” Projesi Onaylandı
Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Motivasyon ve Farkındalık Programı Gerçekleştirildi
Üniversitemizde Hizmet İçi Eğitim Programları Düzenlendi
Öğretim Üyemizin Kitapları Yayımlandı
Buharkent MYO ile Buharkent Halk Eğitim Merkezi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bozdoğan MYO Öğrencilerinden Abalıoğlu Balık İşleme Tesisi’ne Teknik Gezi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu