Didim’de Dijital Empati Projesi Başarıyla Devam Ediyor

04.09.2024
Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Digital Empathy” projesi, Gençsen Kulübü Derneği tarafından 31 Ağustos - 11 Eylül 2024 tarihleri arasında Didim’de yer alan Üniversitemiz Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştiriliyor.

Dijital empati ve gençlerin dijital dünyada daha etkili iletişim kurmalarını amaçlayan projeye, Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca ve Üniversitemiz Didim Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Muhammet Nimet Çavuş katılım sağladı.

Proje kapsamında, Türkiye, Letonya, İspanya, Portekiz, Romanya ve Çekya’dan gelen 60 genç, yapay zekanın kullanım alanı, önemi ve gençlerin dijital dünya ile empati kurmaları konularında bilgilendiriliyor ve eğitim alıyor. Çağrı Gezenler ve Melanija Sakare tarafından verilen eğitimlerin projenin koordinatörlüğünü Alp Başoğulları üstlenirken, proje asistanı olarak ise Nuray Elif Yıldız görev yapıyor.