Devlet Konservatuvarından Bir Uluslararası Ödül Daha

22.01.2024
Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi 2. sınıf öğrencisi Zehrasu Özkan, 5 Ocak 2024 tarihinde online olarak gerçekleştirilen IMKA MUSIC COMPETION adlı uluslararası yarışmada Piyano performansıyla birincilik ödülüne layık görüldü.

Devlet Konservatuvarının 2024 yılında da uluslararası ödüller alarak ülkemizi ve Üniversitemizi başarıyla temsil etmeye devam edeceğini ifade eden Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Oner Uzun, “Devlet Konservatuvarımız ödüle doymuyor. Önceki yıllarda olduğu gibi, 2024 yılına da ödülle başladı. Bu bağlamda, öğrencimiz Zehrasu ve kendisini bu sınava hazırlayan Öğr. Gör. Elif Yazgan’ı yürekten kutluyorum. Devlet Konservatuvarımız Ortaokul, Lise, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimleriyle, hiçbir mazerete sığınmadan her türlü kaynağı etkili ve verimli bir şekilde kullanarak, müziğin icrası ve kuramsal temelleri konusunda donanımlı, sorgulayıcı, yaratıcı, yenilikçi, topluma ve etik değerlere saygılı sanatçı ve bilim insanları yetiştirmeye devam edecektir.” dedi.