Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

DEVESÜTÜ Projesi Ürün Tanıtım Toplantısı Gerçekleşti

23.11.2020
Avrupa Komisyonu PRIMA Programı tarafından desteklenen ve Üniversitemizin proje ortağı olduğu “DEVESÜTÜ - Akdeniz Havzasında Deve Sütü Üretimi, İşlenmesi ve Tüketimini Arttırma -CAMELMILK- Boost The Production, Processing and Consumption of Camel Milk in the Mediterranean Basin” projesinin ürün tanıtım toplantısı, 20 Kasım 2020 tarihinde Kaya Kardeşler Deve Çiftliği’nde gerçekleşti.

Pandemi kurallarına uygun şekilde gerçekleşen toplantıya,  Kaya Kardeşler Deve Çiftliği sahibi İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, İl Tarım ve Orman Müdürünü temsilen Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Aydın Tarı, İncirliova Tarım ve Orman İlçe Müdürü Hasan Basri Özdemir, İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı ve proje ortağı Ovacık Mandırayı temsilen Ahmet Gönülaçar katıldı.

Üniversitemizden projede görev alan Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atakan Koç, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Selda Bulca,  Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Çelebi ve Zootekni Ana Bilim Dalı Doktora Programı Öğrencisi Alkan Çağlı tarafından laboratuvar koşullarında üretim süreci tamamlanan Pastörize Deve Sütü, Deve Yoğurdu, Deve Ayranı, Deve Kefiri, Deve Peyniri ve Deve Peynir Altı Suyu gibi deve sütü ürünleri davetlilere ve basın mensuplarına ikram edildi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN