Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

DENEY HAYVANLARI KULLANIM KURSU TAMAMLANDI

10.06.2016
ADÜ-Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu ve ADÜ Tıp Fakültesi Deney Hayvanları Üretim ve Araştırma Laboratuvarı tarafından 30 Mayıs ile 8 Haziran 2016 tarihleri arasında “Deney Hayvanları Kullanım Kursu” gerçekleşti.

Kursa Üniversitemizden 7 öğretim üyesi, 23 araştırma görevlisi ve lisansüstü eğitim öğrencisi ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden 8 öğretim üyesi, 9 kurum dışı personel ve 1 deney hayvanı bakım personeli katıldı. Kursta “Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programına Dair Genelge” ile belirtilen 40 saat teorik ve 40 saat uygulama derslerine ek olarak, Biyoistatistik, Su ürünlerinde araştırma modelleri, Diş hekimliğinde hayvan modelleri ve Nörolojik araştırmalarda hayvan modelleri isimli 4 teorik ders de verildi.

Eğitimler, Prof. Dr. Mehmet Dinçer Bilgin, Prof. Dr. Turan Dost, Prof. Dr. Mevlüt Türe, Prof. Dr. Mehmet Bilgen, Prof. Dr. İlknur Dabanoğlu, Prof. Dr. Kerem Ural, Prof. Dr. Deniz Çoban, Prof. Dr. Yücel Koca, Doç. Dr. Gökhan Cesur, Doç. Dr. Filiz Abacıgil, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Tuğrul, Yrd. Doç. Dr. Evrim Dereli Fidan, Yrd. Doç. Dr. Ümit Karademir, Yrd. Doç. Dr. Umut Demetoğlu, Arş. Gör. Ferhat Şirinyıldız, Arş. Gör. Dr. Onur Tatlı, Uzm. Vet. Hekim Serdar Aktaş tarafından verildi.

Deney Hayvanları Kullanım Kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai Tunca, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Demirağ ve ADÜ-HADYEK Başkanı Prof. Dr. Mehmet Dinçer Bilgin tarafından sertifikaları verildi. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN