Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Deney Hayvanları Kullanım Kursu Sona Erdi

15.05.2018
ADÜ Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu tarafından düzenlenen Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı” Üniversitemiz Deney Hayvanları Üretim ve Araştırma Laboratuvarı ve Tıp Fakültesi dersliklerinde 2-11 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleşti.

Fare (Mus musculus) ve Sıçan (Rattus norvegicus) türlerinin eğitimini kapsayan Kursa Üniversitemizden 12 öğretim üyesi, 31 araştırma görevlisi ve lisansüstü öğrenci ile başka kurumlardan 5 araştırmacı olmak üzere toplam 48 araştırmacı katıldı.

Kursta “Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programına Dair Genelge” ile belirtilen 46 saat teorik ve 40 saat uygulama dersleri; Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Dinçer Bilgin, Prof. Dr. Turhan Dost, Prof. Dr. Mevlüt Türe, Tıp Fakültesi Deney Hayvanları Üretim ve Araştırma Laboratuvarı Uzm. Vet. Hekimi Serdar Aktaş, Uzm. Vet. Hekim Asude Güler, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Erkut Kara, Prof. Dr. Levent Karagenç, Doç. Dr. Evrim Dereli Fidan, Doç. Dr. Aykut Üner, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Akın, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Erdoğan, Araş. Gör. Dr. Onur Tatlı, Araş. Gör. Dr. Figen Sevil Kilimci, Fen ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel Koca ve HADYEK Üyesi Serbest Veteriner Hekim Birgül Ünal tarafından verildi.

Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı Kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere ve kursa katkı sağlayan bilim insanlarına Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Demirağ, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Didem Evci Kiraz, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Ceylan, ADÜ-HADYEK Başkanı Prof. Dr. Mehmet Dinçer Bilgin ve HADYEK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Turhan Dost tarafından sertifika ve teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından kurs sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN