Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Dekanımız EAVE Yönetim Kuruluna Seçildi

18.06.2018
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Ömer Göksoy, 31- Mayıs 1 Haziran tarihleri arasında Almanya Hannover’de düzenlenen Avrupa Veteriner Hekimliği Eğitimi Veren Kuruluşlar Birliği (EAEVE) Genel Kurulu’nda akreditasyon kuruluşunun Yönetim Kurulu’na (ExCom) seçildi.

Viyana merkezli (EAEVE)’nin bir üyesi olan Veteriner Fakültemiz, 2016 yılından bu yana bu kuruluş tarafından uluslararası tanınırlığı bulunan ülkemizdeki 5 Fakülteden biri olarak dikkat çekiyor.

Avrupa Birliği içerisinde eğitim, araştırma, hizmet, donanım, fiziki şartlar, kalite standartlarına sahip olduğunu ortaya koyan EAEVE’nin temel amacı, Avrupa’da veteriner hekimlik eğitiminin asgari standartlarını oluşturmak, geliştirmek, standartların uygulandığını takip etmek ve yeterli gördüğü fakülteleri Avrupa Birliği içerisinde akredite etmek olarak tanımlanıyor. Avrupa’da bulunan veteriner eğitim kurumlarından, Üniversitemiz Veteriner Fakültesinin de içinde bulunduğu 96 Kurum, EAEVE üyesi.

Avrupa standartlarında bir fakülte olma yolunda önemli başarılara imza atan Fakültemizi ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ergün Ömer Göksoy’u tebrik eder, yeni görevinde başarılar dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN