Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Davutlar MYO’da Toplu Açılış Töreni Gerçekleşti

27.04.2017
Üniversitemiz Davutlar Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Programı ek mutfak atölyesi, spor tesisi ve kantini 25 Nisan 2017 tarihinde, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, Davutlar MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bertan Akyol, Davutlar Yükseköğrenim Derneği Başkanı Ertan Budak, Davutlar Yükseköğrenim Derneği Üyesi Hayırsever Veli Kutlu, öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı törenle gerçekleşti.

Kuşadası Folklor Akademisi Derneği’nce hazırlanan halk oyunlarıyla başlayan törende, Rektörümüz  Prof. Dr. Cavit Bircan yaptığı açılış konuşmasında,  bir meslek yüksekokulunun açılması  ve  faaliyetini sürdürebilmesi  için o yörenin  halkının, mülki amirlerinin ve hayırseverlerinin  meslek yüksekokuluna sahip çıkması gerektiğine dikkat çekerek Davutlar halkının bu anlamda başarılı olduğunu söyledi. Meslek Yüksekokullarının, teorikle pratiğin bir araya geldiği yerler olduğunu belirten Prof. Dr. Bircan,  öğrenciye hizmet felsefesiyle hareket ederek, diğer eksikliklerin de giderilmesi için seferber olduklarını ifade etti. 

Üniversitemiz Davutlar MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bertan Akyol ise 2014 yılında faaliyete giren Davutlar Meslek Yüksekokulu’nun 4 akademik, 3 idari personel ve 70 öğrenciyle eğitim - öğretim  faaliyetine başladığını belirterek,  “Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın katkılarıyla  bugün  400’ün üzerinde öğrenciye  eğitim vermekteyiz.  Eğitim kalitemizle okulumuzu marka bir okul haline getirmek için çalışmaktayız.” dedi.

Kuşadası gibi ekonomik girdisinin yüzde 80’i turizme dayalı bir ilçede; gençliğe, eğitime ve turizme yatırımın geleceğe ve Ülkemize yapılmış bir yatırım olduğunu belirten Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı,  Davutlar MYO’nun kurulmasına öncülük eden Davutlar Yükseköğrenim Derneği’ne teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan tarafından, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Davutlar Yükseköğrenim Derneği Başkanı Ertan Budak ve Davutlar Yükseköğrenim Derneği Üyesi Hayırsever Veli Kutlu ve Davutlar MYO’ya desteklerini esirgemeyen kuruluş temsilcilerine teşekkür plaketi verildi. Plaket takdiminin ardından verilen yemekle program sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN