Davutlar MYO’da Aydın Kadın Sağlığı Eğitim Projesi Kapsamında Eğitim Düzenlendi

18.04.2022
Üniversitemiz Davutlar Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy tarafından başlatılan ‘Aydın Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ kapsamında düzenlenen eğitim, 14 Nisan 2022 tarihinde Yüksekokul Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Kadın öğretim elemanları ve kız öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen eğitimde, Kuşadası İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden gelen Dr. Elnara Abdullahoğlu ve Ebe Aysel İpek Erdoğan tarafından proje ve kadın sağlığı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Dr. Elnara Abdullahoğlu ve Ebe Aysel İpek Erdoğan tarafından meme kanseri, serviks kanseri, kolorektal kanserler, sigara, uyuşturucu, teknoloji bağımlılığı ve sağlığa zararları, obezite ve korunma yolları, akılcı ilaç kullanımı ve kadına yönelik şiddet konularında bilgi verilen eğitim, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.