Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Darbeler ve Dersler Konferansı Gerçekleşti

26.02.2019
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Aydın İl Temsilciliği tarafından düzenlenen “Darbeler ve Dersler” konulu konferans, 25 Şubat 2019 tarihinde Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

TBMM 20. Dönem Milletvekili Şevki Yılmaz’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, Üniversitemiz Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut, Efeler Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın, TÜGVA Aydın İl Temsilcisi Sefa Şık, Aydın Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Başkanı Murat Sandıkcılar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasında TÜGVA Aydın İl Temsilcisi Sefa Şık, gençliğin karanlık günlerden geçtiğini, tüm olumsuzluklara rağmen hak aramanın, ümidin ve birlikteliğin kıymetini bilerek aydınlık günlere ulaşıldığını söyledi.

Darbelerin geçmişten günümüze kadar ülkemizde yarattığı olumsuz etkilerden bahseden TBMM 20. Dönem Milletvekili Şevki Yılmaz, bu tür girişimlerin milletimizin gösterdiği dik duruşla güçlü bir şekilde üstesinden gelindiğini ifade etti. Millet olarak bilinçli ve imanlı olmanın önemine işaret eden Şevki Yılmaz, “Darbeler şeytanın mesleğidir, müslümanlar darbeci değildir. 124 bin peygamberden 1 tane darbe yapan yoktur, ilk darbe şeytanındır. Bizim işimiz sevgiyledir.” diyerek ülkemizi ve milletimizi her türlü tehlikeli duruma karşı ayakta tutmanın ancak bu niteliklerle mümkün olacağını söyledi.

Bulunduğumuz coğrafyanın stratejik açıdan önemini vurgulayan Yılmaz, dışarıdan gelebilecek tehditlere karşı da birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini belirterek, gençleri bu doğrultuda bilinçlendirmek gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmalarından dolayı Efeler Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın, TÜGVA Aydın İl Temsilcisi Sefa Şık ve Aydın Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Başkanı Murat Sandıkcılar; TBMM 20. Dönem Milletvekili Şevki Yılmaz’a teşekkür ederek hediyelerini takdim etti.

Konferans sonunda, Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i ziyaret eden Şevki Yılmaz, yeni görevinin kendisine hayırlar getirmesini temenni etti. Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Şevki Yılmaz’ı Üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde vatanını, milletini, devletini seven, dini inançlarına bağlı, küresel düşünebilme yetisine sahip, çağın gerekliliklerini yerine getirebilen; ancak bunu yaparken de öznel kültüründen kopmayan öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN