Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup Yazdılar

31.10.2017
Üniversitemiz Nazilli Meslek Yüksekokulu(MYO), “Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup Yazıyoruz” sloganından hareketle 30 Ekim 2017 tarihinde bir etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında öğrenciler, idari ve akademik personel, aynı anda mektup yazarken, yazılan mektuplar 29 Ekim 2023 tarihinde açılıp okunmak üzere sandığın içine konuldu.

Oldukça renkli görüntülere sahne olan etkinlik hakkında bilgi veren Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mustafa Özçağ, bu etkinliğin dijital iletişim araçlarının yoğun kullanımı nedeniyle unutulan mektup türünü hatırlattığını vurguladı. Etkinliğin ayrıca Cumhuriyetimizin kazanımlarına, anlamına, birlik ve beraberliğimize dikkat çekmesi açısından önemli olduğunu söyleyen Doç. Dr. Özçağ, bu projenin yıllar sonra Nazilli MYO mezunlarını buluşturacağı için de ayrıca önem taşıdığını ifade etti. Nazilli MYO’nun Cumhuriyetin kalkınma hamlesine, telaşına tanıklık ve aracılık etmiş olan tarihi bir kampüste bulunduğunun da altını çizen Özçağ,  önemli bir mirasa sahip çıktıklarını, bu nedenle bu etkinliğin bu tarihi kampüste ayrı bir anlam bulduğunu ifade etti.

Öğretim Görevlileri Filiz Gülsevin Ersöz ve Çetin Savaşgan koordinasyonunda gerçekleşen etkinlikte öğrenciler geleceğe bir iz bırakma heyecanıyla,  Cumhuriyete ve ülkesine olan inancıyla mektuplarını yazdı. Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe ilgi oldukça yoğundu. Çok sayıda mektup zarflara konularak sandığın içine saklandı. Sandık,  6 yıl sonra ADÜ Nazilli MYO mezunu olacak öğrencilerin de katılması planlanan bir tören ile açılacak ve mektuplar hep birlikte okunacak.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN