Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNDE DÜZENLENEN AKADEMİK AÇILIŞ TÖRENİNDE ADÜ’YE BÜYÜK ONUR

27.09.2017
2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da teşrifleriyle YÖK himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 26 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirildi. Bu yıl ilk defa verilen ‘Üstün Başarı Ödülleri’ Üniversitemize büyük gurur yaşatırken, ‘Yılın En İyi Tezi’ ödülü, Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bildiren’in oldu.

Üniversitemiz yine bir ilki yaşadı

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Halil Kırnak, Genel Sekreterimiz Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan ve dekanlarımızın katıldığı 2017-2018 Akademik Açılış Töreninde, Üniversitemiz bir ilki de yaşadı. Yükseköğretim Kurulunun geçtiğimiz yıl içinde aldığı kararla bundan sonra her yıl verileceği açıklanan YÖK Üstün Başarı Ödüllerinin ilk sahiplerinden biri de Üniversitemiz öğretim üyesi oldu. 

Hoca-Talebe ilişkisine dikkat çekmek için danışmanlar da ödüllendirildi

Bizzat Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen ödüller, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde YÖK tarafından düzenlenen "2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni"nde gerçekleştirilen programla bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride dağıtıldı. YÖK tarafından, "Bireysel Ödüller" kapsamında "Yılın Doktora Tez" ödüllerini almaya hak kazanan akademisyenler ve çalışmaları, hoca-talebe ilişkisine dikkat çekmek, bu konuya ehemmiyet verildiğini göstermek amacıyla, danışmanlara ve tez sahibine verildi.

Ödülü Cumhurbaşkanımızın elinden aldı

2017 Akademide "Üstün Başarı Ödülleri" kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen "Bireysel Ödül" kategorilerinde; Sosyal ve Beşeri Bilimler kategorisinde, "Özel Eğitim Alanında Üstün Yetenekli Çocukların Eğitimi" üzerine yaptığı doktora tezi ile Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bildiren ve Tez Danışmanı Prof. Dr. Tevhide Kargın alırken, ödülünü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Yrd. Doç. Dr. Bildiren’e, YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç da bundan sonraki akademik hayatında başarılar diledi.  

“Bu gururu yaşatan hocamızı tebrik ediyorum”

Programda ödül alan öğretim üyemizin Üniversitemize büyük onur yaşattığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, “YÖK'ün 2017 Üstün Başarı Ödülleri kapsamında Bireysel Ödüller kategorisi Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bildiren'in doktora tezi, yılın en iyi tezi seçildi. Ödülünü Cumhurbaşkanımızın elinden alan ve Üniversitemize bu gururu yaşatan Hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bildiren Kimdir?

Ahmet Bildiren, Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden 1999’da mezun oldu. Türkiye’nin farklı yerlerinde sınıf öğretmenliği yaptı. 2003 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nde yüksek lisans programını tamamladı. 2003-2012 yılları arasında Bilim ve Sanat Merkezlerinde Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birim Başkanlığı görevi yaptı. Üstün yetenekli çocuklarla ilgili yayımlanmış birçok makalesi, ulusal ve uluslararası kongrelerde bildirisi bulunan Ahmet Bildiren halen Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde üstün yetenekli çocukların eğitimi üzerine araştırmalarını sürdürmektedir. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN