Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Cumhurbaşkanımız, TEKNOFEST İzmir’de Gençlerle Buluştu

30.09.2023
İzmir Çiğli Havalimanı’nda 27 Eylül – 1 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşen, ‘Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ özelliği taşıyan TEKNOFEST, İzmir’de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırladı.

TEKNOFEST’te Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini daha da ileriye taşıma hedefinde olan gençlerle buluşan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, “Bu sene Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın heyecanı içindeyiz. Tarihimizin bu dönüm noktasını anlamına ve önemine uygun bir şekilde kutlamanın gayretindeyiz. Geniş bir alana yayılan çeşitli etkinliklerle Cumhuriyetimizin bir asırlık serencamını gençlerimizle buluşturmaya çalışıyoruz.” dedi. 

TEKNOFEST coşkusundan TEKNOFEST'in atmosferinden mümkün olduğu kadar fazla sayıda gencin istifade etmesini istediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, “Bizleri aydınlık yarınlarımızın teminatı olan siz gençlerimizle buluşturan tüm kurumlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfını, sponsorlarımızı ve iştirakçilerimizi, güvenlik görevlisinden gönüllülerimize programa katkı veren herkesi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

TEKNOFEST İzmir’de; teknoloji ve girişim yarışmaları, hava gösterileri, hava ve kara araçları sergisi, eğitici atölye etkinlikleri, dikey rüzgâr tüneli, simülasyon deneyim alanları, ‘Refik Anadol Makine Hatıraları: Uzay Sergisi’, planetaryum gösterimleri ve sahne gösterileri yer alıyor. 

Üniversitemiz öğrencilerinin Rektörlük önünden hareket eden araçlarla uğurlandığı ve 1 Ekim Pazar günü sona erecek festivalde ayrıca ‘Deneyap Fikir Maratonu’ ve ‘Deneyap Makeathon’, ‘Take Off Girişim Zirvesi’ ön etkinlikleri de milli teknoloji hamlesine katkı sunuyor.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle devam eden TEKNOFEST’e Üniversitemizi temsilen katılan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cemal İyem, festival alanında incelemelerde bulunarak katılan gençlerle sohbet etti. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN