Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Çocuklarda ‘Spor ve Sporcu Sağlığı’ Konuşuldu

17.02.2020
Üniversitemiz öğretim üyelerinin konuşmacı olarak yer aldığı “Spor ve Sporcu Sağlığı” konulu seminer, 13 Şubat 2020 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Sporcularına ve ailelere yönelik sağlık, beslenme, psikoloji ve veli antrenör iş birliği konularında Yıldızspor’un düzenlediği seminere; Üniversitemiz Spor Bilimleri Dekan Yardımcısı Doç. Dr Reşat Kartal, Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Güngör, Yıldız Spor Kulübü Yönetim Kurulu sporcular, sporcuları, velileri ve antrenörler katıldı.

Spor Bilimleri Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Reşat Kartal; “Bugün çok önemli bir seminer için buradayız. Sporda üç önemli unsur vardır. Bunlar beslenme, kaliteli antrenman ve dinlenmedir. Bunların üçü de birbiri ile dengeli olmalı.” dedi.

Sporcu kalp sağlığı üzerine önemli çalışmalar yapan Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Güngör; “Ani ölümlerin doğuştan gelen kalp rahatsızlıkları ve ritim bozukluklarından kaynaklandığını bildiğimiz için çocuklarımızı mutlaka sağlık taramasından geçirdikten sonra spora yönlendirmeliyiz. Futbol oynayan çocukların çok iyi bir taramadan geçirilmesi ve sağlık problemi olmadığından emin olunması hayati önem taşımaktadır.

Spor sahalarında ani ölümler nadiren görülse de, yaşandığında toplumumuzu derinden üzmektedir.” diyerek çocukların taramadan geçmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak futbolcularda ve özellikle altyapı sporcularında kalp sağlığı üzerine önemli bilgiler verdi.

Seminerde Diyetisyen Öznur Bilir, “Sporcu Beslenmesi”, Uzman Klinik Psikolog Feride Lök, “Spor Psikolojisi ve Futbolda Psikolojik Faktörlerin Önemi” ve Yıldızspor Altyapı Koordinatörü Ayhan Çiçek, ‘Neden Futbol?’ konularında sunumlarını yaptılar.

Seminer sonunda Yıldızspor Yönetimi tarafından konuşmacılara plaket verildi. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN