Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Çocuklarda Beden Güvenliği ve Mahremiyet Eğitimi Gerçekleşti

30.05.2022
Üniversitemiz Aydın Meslek Yüksekokulu (MYO) Çocuk Gelişimi Programı tarafından düzenlenen ‘Çocuklarda Beden Güvenliği ve Mahremiyet Eğitimi’ konulu seminer, 25 Mayıs 2022 tarihinde Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Öğr. Gör. Hilal Hatice Ülkü’nün moderatörlüğünde Psikolog-Yazar Anıl Şen’in sunumuyla gerçekleşen seminere; Yüksekokul Müdür Yardımcıları, akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. 

Açılış konuşmasında çocukların bir toplumun geleceği olduğunu vurgulayan Öğr. Gör. Hilal Hatice Ülkü, çocuğa verilen değerin aslında tüm topluma verilmiş olduğunu ifade etti.

‘Hüso ile Mahremiyet Eğitimi’ kitabının yazarı Psikolog Anıl Şen sunumunda, vakalarla mahremiyet eğitiminin önemi, sağlıklı bir mahremiyet eğitiminde dikkat edilmesi gerekenler, çocuklara mahremiyet eğitimi verilmesi gereken zaman, mahremiyet eğitimin nasıl verileceği ve mahremiyet eğitiminden sonra dikkat edilmesi gerekenleri uygulama örnekleri ile dinleyicilere anlattı. 

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği seminer,  soru-cevap bölümünün ardından konuşmacı Anıl Şen ve moderatör Öğr. Gör. Hilal Hatice Ülkü’ye Teşekkür Belgesi ve çiçek takdiminin ile son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN