Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Çocuk Üniversitesi 2018 İkinci Dönem Mezuniyeti Sevinci

25.07.2018
Üniversitemizin ilk olarak 2016 yılında yoğun bir talep ile başlattığı “ ADÜ Çocuk Üniversitesi” projesi, üçüncü yılını tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor.

2018 yılının ikinci dönem mezuniyet törenini 13 Temmuz ‘da Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi (AİSYEM) Konferans salonunda gerçekleştirdi. Törene; Çocuk Üniversitesi Koordinatörü ve Genel Sekreter V.  Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Aslan, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Özlem Erel,  program sorumluları Ömer Kaya, Sümeyra Eryılmaz ve mezun öğrencilerimizin aileleri katıldı.

Öğrencilerin mutluluğunu paylaştığını belirterek konuşmasına başlayan Genel Sekreter V.  Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Aslan, “Çocuklar geleceğimizdir. Geleceklerine dair, mesleki açıdan fikir edinmelerine yardımcı olabilmenin sevincini yaşıyoruz. Bir çocuğun normal hayatta karşılaşamayacağı deneyimleri, gözlemleri ve deneyimleri Çocuk Üniversitesi ile gerek laboratuvar ortamında gerekse gezip araştırarak öğrenme fırsatını yakalayan çocuklarımız, Üniversitemizin akademisyenleri ile birebir ders yapıyor. İki haftalık süreçte çocuklarımızdaki farklılığı, mesleklere bakış açılarını olumlu yönde genişlettiğimizi aileleri olarak fark etmişsinizdir. Çocuk Üniversitesi kapsamında hangi meslek seçilirse seçilsin,  çocuğumuza, o mesleğin inceliklerini eğlendirerek, aktivitelerle öğreten akademisyenlerimize de teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Çocuklar, diplomalarını Dr. Öğretim Üyesi Aslan ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Özlem Erel’den aldı. Neşeli anların yaşandığı kep atma töreni,  pasta kesiminin ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

30 Temmuz 2018 Dördüncü Dönem Doğa ve Hayvan Dostu Gençler Programı için kayıtlarımız devam etmektedir.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN