Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Çine MYO Öğretim Üyeleri Uruguay’da Çalışmalarına Devam Ediyor

22.12.2017
Üniversitemiz Çine Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özdal Gökdal’ın yürütücülüğünü yaptığı proje kapsamında Prof. Dr. Özdal Gökdal ve Yrd. Doç. Dr. Okan Atay, 24 Kasım-10 Aralık 2017 tarihleri arasında Montevideo, Uruguay’da bulunan Cumhuriyet Üniversitesinde proje çalışmalarını yürüttü.

Mevlana Değişim Programı kapsamında gerçekleşen “GnRH antagonisti Deslorelin implantlar ile “Teke etkisinin arttırılması olanakları ve GnRH’ın tekelerin üreme özellikleri üzerine etkisinin araştırılması” adlı proje, Uruguay Cumhuriyet Üniversitesinde devam etti.

Geçtiğimiz Haziran-Temmuz aylarında Uzm. Julia Giriboni’nin katılımıyla Türkiye’de gerçekleştirilen çalışmalar, proje ortaklarından Prof. Dr. Rodolfo Ungerfeld ve Uzm. Julia Giriboni ile birlikte Uruguay’da gerçekleşti.

Ayrıca Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. José Piaggio Mazzara ve öğretim üyeleriyle bir araya gelinerek mevcut çalışmalar ve işbirliği olanaklarının geliştirilmesi konuları görüşüldü. Program gerekliliği olarak Uruguay Cumhuriyet Üniversitesinde dersler de veren öğretim üyelerimiz, çalışmanın önümüzdeki yıl Haziran ayı ortalarında tamamlanacağını söyledi.

Bu projenin Üniversitemizin “Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı”  projelerinden biri olması bakımından önemli bir proje olduğu belirtildi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN