Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Çine MYO'da Kaşar Peyniri Üretimine Geçildi

09.01.2018
Üniversitemiz Çine Meslek Yüksekokulu (MYO) Süt ve Ürünleri Uygulama Biriminde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından alınan üretim izni ile 2006 yılından beri gerçekleştirilen süzme yoğurt ve beyaz peynir üretimi, CMYO 17002 nolu "Geleneksel Süt Ürünlerinin Endüstriyel Boyutta Üretim Olanakların Araştırılması" isimli altyapı projesi ile daha da geliştirilerek, Üniversitemizin ilk kaşar peynir üretimi yapıldı.

Birimde ilk olarak buhar kazanı sistemi kurularak üretim çeşitliliğinin arttırılması amaçlandı. Bu proje ile 1 adet 500 kg kapasiteli çift cidarlı süt pişirme tankı, 1 adet 500 kg kapasiteli peynir teknesi, 1 adet kaşar eritme kazanı, 1 adet eşanjör, 1 adet kantarlı ve metal süzgeçli süt alım teknesi, 1 adet 500 kg kapasiteli salamura tankı, 1 adet 500 kg kapasiteli CIP ünitesi ve 1 adet santrifüj pompa birime kazandırılmış oldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN