Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Canlı Yayın Sistemiyle Cerrahi Ameliyat Gerçekleşti

10.04.2018
Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Ameliyathanesinde 9 Nisan 2018 tarihinde gerçekleşen endoskopik cerrahi ameliyatı, Öğretim Üyeleri Bloğu Seminer Salonuna canlı yayınla aktarıldı.

Başarılı bir şekilde gerçekleşen ameliyatın canlı yayın izlenmesine Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Demirağ, Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri ile teknik ekip katıldı.

Canlı yayınla gerçekleşen cerrahi uygulama sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan,  sistemin kongre merkezine ve dersliklere de aktarılabilmesi konusunda çalışmaların yapılması ve tamamlanmasıyla daha iyi eğitim imkanlarının sağlanabileceğini belirtti.

Kurulan  sistem ile yapılacak bilimsel toplantılar ve eğitimlerde ameliyathaneden canlı yayın imkanı ve ses iletişimi sağlanarak, derslikte bulunan kişiler ameliyat odasındaki ekibe direkt sormak istediklerini sorabilecek ve interaktif bir eğitim/etkinlik mümkün olabilecek.

Sistem geliştirilip robotik cerrahi uygulaması da başladığında, uzak merkezlerden ameliyat yapabilme imkanının da mümkün olabileceğini aktaran Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. A. Aktuğ Ertekin, “Bu sistemin kuruluşunda desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Recai Tunca'ya,Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Demirağ’a, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mücahit Kapçı’ya, Kadın Hastalıkları ve Doğum AD Öğretim Üyelerine, özellikle ameliyatı ekibiyle gerçekleştiren ve sistem kuruluşunda öncülük eden Dr. Öğretim Üyesi Meryem Kürek Eken’e, Hastane Müdürüne ve Teknik Ekibe teşekkür ederiz.” sözleriyle emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN