Buharkent’te Taze İncir ile Yapılan Tatlılar Yarıştı

14.08.2023
Üniversitemiz Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Köksal Sezgin’in jüri başkanlığını yaptığı, 'Buharkent Belediyesi 17. Kültür Sanat Şenliği ve Taze İncir Festivali' kapsamında düzenlenen ‘İncir Tatlısı Yarışması’ farklı lezzetlerin kıyasıya rekabetine sahne oldu.

Jüri ekibinde Üniversitemiz Davutlar MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Ahu Sezgin ve Öğr. Gör. Hüseyin Gül’ün yer aldığı  yarışmada katılımcılar; kuru incir, taze incir, çikolatalı kuru incir, incir reçeli, incir cipsi, incirli dondurma gibi taze incirin ana malzeme olarak kullanıldığı birbirinden ilginç tatlıları gastronomi uzmanı akademisyenlerden oluşan jürinin beğenisine sundu.

Taze incirin başkenti olarak bilinen Aydın’ın Buharkent ilçesinde, 17.’si düzenlenen Taze İncir Festivali’nde kadınlar tarafından hazırlanan farklı incir tatlıları festivale damga vurdu.

Festivalin sonunda, Aşçılık Lisesi öğrencisi Türkan Kaya yaptığı incir dolgulu kalburabastı ile birinci oldu.