Buharkent MYO’da Farklı Sabun Çeşitleri Üretildi

13.12.2022
Üniversitemiz Buharkent Meslek Yüksekokulu (MYO) VMüdürü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Aytaç başkanlığında, Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Öğr. Gör. Dr. Gözde Aslan koordinatörlüğünde MYO’da bulunan bitkisel hammadde ve ürün geliştirme laboratuvarı bünyesinde yeni ürünler kazandırılmaya devam ediyor.

Üç ay boyunca yürütülen çalışmalar kapsamında; distilasyon ve soğuk sıkım yöntemleri kullanılarak farklı ürünler elde edilip uçucu yağlar ve sabit yağların kullanımı ile çeşitli sabunların (zeytinyağlı-lavantalı-kekikli-limonlu-turunçlu vb.) üretimi gerçekleştirildi. Çalışma sürecinde sabun üretiminin yanı sıra aromatik mumlar ve doğal kremlerin  (zeytinyağı-balmumu-limon esanslı) de üretimi yapıldı.

Meslek Yüksekokulu tarafından geliştirilen çalışmalar sayesinde öğrencilerimiz ve bölge halkı  yeni üretim alanlarına sahip oldu.