Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Buharkent MYO’da “Bursa Siyahı İnciri Çalıştayı” Gerçekleştirildi

19.06.2023
Buharkent Kaymakamlığı himayesinde, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi ve TAGEM Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü başta olmak üzere bilim insanlarının katılımıyla, 13 Haziran 2023 tarihinde Buharkent MYO’da “Bursa Siyahı İnciri Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Buharkent Meslek Yüksekokulu (MYO), İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Buharkent Ziraat Odası organizesinde; Buharkent Belediyesi, Ege İhracatçı Birlikleri, Aydın Fidan ve Süs Bitkileri Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi sponsorluğunda gerçekleştirilen çalıştaya; Buharkent İlçe Kaymakam V. Alper Açıkgöz, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ökdem, Buharkent MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kaya, bilim insanları ve Buharkentli üreticileri katılım sağladı.

Taze incir üretiminde ihracat ürünü olmasıyla ön plana çıkan Bursa Siyahı İncirinin Yetiştiriciliği ve Pazarlaması Çalıştayının gündeminde; incirde bitki besleme ve gübreleme, incir ve ilek muhafazası, incir hastalıkları, incir ekonomisi, incir zararları, Bursa siyah inciri terbiye sisteminde gelişmeler, Bursa siyah incir yetiştiriciliği girişimcilik örneği konularında katılımcılar tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Çalıştayda, tarımsal üretimin artması, üreticilerin refah seviyesinin yükseltilmesi ve tarımda kullanılabilecek tüm alanlarda yapılabilmesi adına projeler hazırlamak ve uygulamak amaçlanıyor.

Katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasının ardından Buharkent Kaymakam V. Alper Açıkgöz, katılımcılara ve destek verenlere teşekkür ederek plaketlerini takdim etti. Çalıştay, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN