Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Buharkent Meslek Yüksekokulumuz Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Teşrifleriyle Açıldı

19.11.2016
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleştirilen, Üniversitemiz Buharkent MYO’nun açılışı 19 Kasım 2016 tarihinde yapıldı.

Halk oyunları gösterisi ile başlayan törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Ömer Faruk Koçak, Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş, Abdurrahman Öz ve  Rektörümüz  Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yanı sıra il ve ilçe protokolü ile vatandaşlar katıldı.  

Açılış konuşmalarının ilkini gerçekleştiren Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, 2000 yılında yapımına başlanan ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla tamamlanan Buharkent Meslek  Yüksekokulu’nun  yapımında  Bakan Zeybekci’nin  çok büyük desteği  olduğunu belirtti. Ayrıca Belediye Başkanı Mehmet Erol, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’a da katkılarından dolayı teşekkür etti.

‘’Bir Meslek Yüksekokulu kurulurken kurulduğu yöreye faydası olması, yörenin bir takım ihtiyaçlarını gidermesi gerekir’’ diyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan bu düşünceyle Buharkent Meslek Yüksekokulundaki programları belirlediklerine dikkat çekti. Yörenin Jeotermal enerji alanındaki ihtiyacını karşılayacak ara elemanları yetiştirmek için alternatif enerji kaynakları programı, yörenin bitki örtüsü ve tabiatından faydalanabilecek Tıbbi ve Aromatik Bitkiler programı ve bu iki programı öğrenci sayısıyla desteklemek,  sosyal programları eklemek adına büro yönetimi programı açtıklarını vurgulayan Prof. Dr. Bircan, öğrencilerimize daha iyi hizmet vermek için yapılan bütün girişimlere destek olacaklarını söyledi.

Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Meslek Yüksekokulunun yapımında emeği geçen başta Ekonomi Bakanı Zeybekci olmak üzere tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise konuşmasında yerli enerji vurgusu yaparak, önümüzdeki yıllarda enerji yatırımlarına ciddi şekilde önem vereceklerini ve bu enerji yatırımlarını yerel kaynaklardan sağlayacaklarını belirtirken, rüzgar ve güneş türbünü kuracak firmaların yerel kaynaklardan beslenmesi halinde destek vereceklerini söyledi.  Bölgeye özgü jeotermal enerjiye dikkat çeken Bakanımız Zeybekci Buharkent MYO’dan yetişen alternatif enerji kaynakları bölümü öğrencilerinin ileride ihtiyaç duyulacak ara eleman sorununun gidereceğini dikkat çekerek Yöreye özgü öğretim programları açan Adnan Menderes Üniversitesi’ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Buharkent MYO ‘yu gezerek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mesut Kırmacı'dan bilgiler alan Bakan Zeybekci daha sonra Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampüste yapılacak olan Toplu Temel Atma  Törenine geçti. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN