Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Bozdoğan MYO Öğrencileri, Kırkmediven’in İlk Ziyaretçileri Oldu

25.10.2022
Üniversitemiz Bozdoğan Meslek Yüksekokulu öğrencileri, GEKA Teknik Destek Projesi kapsamında bölgenin eko turizme kazandırılması amacıyla hazırlanan çalışmada bölgede doğa yürüyüşü, bisiklet yolu, motokros, oryantiring gibi aktivitelerin gerçekleştirilebileceği güzergahların belirlenmesi ile Malküpü Kırkmerdiven’in ilk ziyaretçileri oldu

Bozdoğan Kaymakamlığı ve Bozdoğan Belediyesi tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Teknik Destek Projesi kapsamında bölgenin eko turizme kazandırılması amacıyla hazırlanan ön fizibilite çalışması sonucunda, güzergahların belirlenmesi ile bölgede 2500 yıllık tarihi kalıntılarının içinde, kayaya oyulmuş antik merdiven olan Malküpü Kırkmerdiven’in ilk ziyaretçileri öğrencilerimiz oldu. 

 Etkinliğe Bozdoğan Kaymakamı Mehmet Alperen Başkapan, Bozdoğan Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bilginer Tuna ile birlikte  87 öğrenci ve akademik personel katıldı. Doğa yürüyüşünde öğrenciler, tarihi bölgenin güzelliklerini keşfederek zirveye kadar tırmanışlarına devam etti. 3 km’lik parkuru tamamlayan öğrenciler pek çok tabiat harikasını da yerinde gözlemlemiş oldu. Öğrenciler Bozdoğan’ın sahip olduğu bu güzelliklerin herkes tarafından deneyimlenmesi gerektiğini söyleyerek memnuniyetlerini dile getirdi.

 

  

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN