Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Bozdoğan’da Buzağılar Podyuma Çıktı

03.05.2019
Bozdoğan Meslek Yüksekokulu ile Tarım İlçe Müdürlüğü’nün planladığı, Bozdoğan Kaymakamlığı, Bozdoğan Belediyesi ve kurum ve kuruluşların desteklediği buzağı yetiştiriciliğine yönelik “Buzağı Güzellik Yarışması” ve “Buzağıların Bakımı ve Beslenmesi” ve buzağı bakımına yönelik konferans verildi.

Bozdoğan İlçe Stadı'nda 30 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşen etkinliğe, Bozdoğan Kaymakamı Adem Can, Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş,  Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Soner Altun,Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı İsa Sertkaya,  Bozdoğan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Süleyman Aypak, daire amirleri, kurum müdürleri, tarım ve hayvancılıkla ilgili meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birçok kişi katıldı. 

Bozdoğan stadında düzenlenen Buzağı Güzellik Yarışması sonrasında, Bozdoğan Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda “Buzağıların Bakımı ve Beslenmesi” konulu konferans verildi.  Veteriner Fakültesi Öğretim elemanlarından Dr. Vet. Hek. Ömer Sevim tarafından verilen konferansta yetiştiricilere; buzağı barınakları, ağız sütünün önemi, bakım ve beslemede dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında detaylı bilgiler verildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Bozdoğan MYO Müdürü Doç. Dr. Süleyman Aypak, “Üniversitemiz bünyesindeki uzman akademisyenlerimizden, Bozdoğan halkı ve üreticisi de faydalanabilmeli. Yüksekokulumuza kuruluşundan bu yana desteğini eksik etmeyen bu ilçeye böyle bir borcumuz olduğunu düşünüyorum. Mum dibine de ışık vermeli diyerek önümüzdeki dönemlerde faydalı olabilecek pek çok farklı konuda konferanslar düzenlemeyi planlıyoruz. Hayvancılığın bu kadar iyi olduğu bu ilçede yetiştiricimize katkısı olacağını düşündüğümüz “Buzağı Bakımı ve Beslenmesi” konulu bu konferansı veren Dr.Vet.Hek. Ömer Sevim’e teşekkür ediyorum ve konferansın faydalı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konferansın ardından Bozdoğan Kaymakamı Adem Can, Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ömer Sevim’e teşekkür belgesini takdim etti.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN