Bölgede gerçekleştiren ilk ‘Hasat Şenliği’ olma özelliğini taşıyan etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Aydın, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kılıçkan ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ali Kaptan, öğretim üyeleri, personel ve işçiler katıldı.
ADÜ Marka Olma Yolunda İlerliyor
Biçerdövere binerek ilk hasadı gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Ziraat Fakültemizin bölgenin tarım potansiyelinin işlenmesi noktasında son derece önemli bir rol üstlendiğini belirtti ve “Başta işçi arkadaşlarımız olmak üzere bu organizasyonda emeği geçen herkese minnettarım. Yapılan bu çalışmalarla ‘ADÜ’ marka olma yolunda ilerliyor. Bu da bizim için gurur kaynağı. Üniversitemizi en iyi noktalara taşımak için çalışıyoruz.” dedi.
Bu Seneki Kayıtlarla Daha da Güçlendik
Üniversitemiz ailesinin bu seneki öğrenci kayıtlarıyla daha da güçlendiğini ve büyüdüğünü vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir; “17 bin öğrenci kaydı ile Türkiye’de en fazla öğrenci kabul eden üniversitelerden biriyiz. Bu sene itibari ile toplam 63 bin öğrencimizle güçlenerek yolumuza devam ediyoruz. Bunların paralelinde düzenlenen bu tür aktivasyonlar başarı grafiğimizi yükseltiyor.” şeklinde konuştu.
Fakülte Tarihindeki Dekar Başına Olan Verim Rekorunu Kıracağız
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, “Göreve 17 Martta başlamamıza rağmen hızlı bir şekilde Nisanın ilk 2– 3 haftalık zaman diliminde tüm hazırlıklarımızı yaparak üretimimizi gerçekleştirdik ve buna bağlı olarak bölgenin ilk hasadını geçen hafta itibariyle yapmaya başladık. Dolu yağışına rağmen üretim bakımından, bu yıl Fakülte tarihindeki dekar başına olan verim rekorunu kıracağımızı şu an itibari ile görebiliyoruz.” dedi.
Kaşar Üretimine Geçerek Üniversitemizin Kaşar İhtiyacını da Karşılayacağız
Ziraat Fakültesinin 1.130 dekar alanda; dane, mısır ve 300 dekar da slajlık mısır ile bölgenin önemli bir üretim potansiyelini oluşturduğunu geçen yıllara göre buğdayda 2 kat, mısırda yaklaşık %50, slajlık mısırda ise %80 daha fazla bir verim beklediklerini aktaran Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, “İnşallah önümüzdeki yıllarda eğitimin yanında ekonomik olarak da fakültemizin ne kadar güçlü olduğunu hep birlikte göreceğiz. Bizler bitkisel üretimin yanında sizlerin de desteği ile kaşar üretimine geçerek Üniversitemizin kaşar ihtiyacını da karşılayacağız. Fakültemize yakın zamanda kazandırdığımız besi hayvancılığıyla hayvansal üretimde de önemli bir yerde olacağımızı vurgulamak istiyorum.” sözleriyle Fakültede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu