Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

BİLTEM GC-MS Cihazı Eğitimi Verdi

28.03.2018
Üniversitemiz Bilim Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (BİLTEM) tarafından düzenlenen GC-MS/MS (Gaz Kromatografi/Kütle Spektrometre) Sistemi Eğitimi Üniversitemizin çeşitli birimlerinden öğretim üyelerinin, öğretim elemanlarının ve öğrencilerin katılımı ile 23 Mart 2018 tarihinde AİSYEM Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Bilim Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Özge Çevik, etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan ve destek olan herkese teşekkür etti. Üniversitemiz BİLTEM bünyesinde bulunan GC-MS/MS sisteminin ve diğer cihazların araştırma yapmak isteyen bilim insanlarına açık olduğu dile getirildi. Ayrıca merkez bünyesinde bulunan GC-MS/MS sisteminde gereken uygulamalarda ve çeşitli araştırma alanlarında yetkin olan Öğr. Gör. Dr. Erman Oryaşın, Öğr. Gör. Mürüvvet Abbak, Öğr. Gör. Harun Çimen’in araştırma isteği olan kişilere destek olabilecekleri belirtildi.

Yapılan eğitimde Terra Analiz ve Ölçüm Cihazları Ticaret AŞ’den Uzman Erman Girgin tarafından GC sistemleri, GC-MS/MS sistemleri ve uygulama örnekleri anlatıldı. Kromatografi sistemlerinden Bruker Kromatografi sistemleri tanıtılarak analiz yöntemlerinin dünyadaki uygulama alanları ve avantajları konusunda katılımcılara bilgi verildi. Türkiye’de ve dünyada bu sistemlerin uygulayarak öğrenme ihtiyaçlarının karşılanabilmesi konusunda gerekli bilgilerin verildiği eğitimde, ilerleyen zamanlarda BİLTEM tarafından yeni eğitimlerin akademik personelimiz ve öğrencilerimiz için düzenleneceği ve bilimsel araştırmalarda yeni teknolojilerin tanıtımları konusunda etkinlikler yapılacağı bildirildi.

Etkinliğin sonunda, eğitimi veren Uzman Erman Girgin’e teşekkür belgesi verilerek, katılımcılara teşekkür edildi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN